Kungsholmen

Vi startade 2003 som en satellitateljé till Inuti Lilla Essingen. Vår dagliga verksamhet vänder sig till konstnärliga personer inom autismspektrumet och/eller personer med neuropsykiatrisk funktionsnedsättning.

Här arbetar personer som vill fördjupa sin konstnärliga och personliga utveckling.

Ateljén har 20 heltidsplatser. Det finns också möjlighet att dela en heltidsplats med någon. Var och en som har ateljéplats hos oss på arbetar i sin egen takt och deltar utifrån sin förmåga.

Det här arbetar vi med

Här arbetar vi bl.a. med måleri, teckning, skulptur, textil och installationer. Vi arbetar både med enskilda projekt och gemensamma uppgifter, material och teman. Vi har genomgångar där vi tittar på varandras konstverk och lär oss av varandra. Diskussioner kring konst och kultur är också en del av vår dagliga verksamhet. Vi har friskvård varje vecka och regelbundna stormöten där vi planerar och strukturerar vårt arbete tillsammans. Studiebesök, utflykter och inspirationsresor är också en viktig del av verksamheten. Vi har gemensamma och enskilda utställningar och vill på så sätt vara en aktiv del i konst- och kulturlivet.

Följ Kungsholmens textila ateljé på Instagram

Konstnärer