Inuti → Daglig skapande verksamhet (LSS) i Stockholm

 

Jenny Marcus

Jenny Marcus

Kungsholmen

Född

1978

Utställningar

Jenny ställer ofta ut sitt arbete, exempelvis hos Epilepsiföreningen i ABF-huset, Stockholm (2019), “Nya Stjärn-Scott”, jurybedömd utställning i Hässleholm (2018), Vårsalongen i Duvbo (2018), “Utsikter och Insikter”, Stockholms läns museum, Nacka (2017), ”Porträtt- inre och yttre”, separatutställning på Aspuddens bibliotek (2016), ”Slussen”, Konstantverkarna och Stadsmuseet (2014), Separatutställning, Kungsholmens bibliotek (2012) och ”Rörelser”, Sjömanskyrkan, London (2012).

Övrigt

Hon har deltagit i flertalet interna utbildningar och workshops genom åren inom mosaik, sashiko- japanskt broderi, shibori- japansk tygfärgningsteknik, glasfusing och måleritekniker.

Jenny föreläste om sitt konstnärsskap på European Outsider Art-konferensen i Stockholm, 2019.

Jenny Marcus började arbeta på Inuti 2003.

Egen beskrivning

Jag heter Jenny Marcus.

Jag har varit på INUTI sedan 2003 då jag var en gång i veckan på verksamheten på ateljén på Patentgatan. Men sedan tröttnade jag av olika personliga skäl och slutade där. I stället började jag att dagligen vara på INUTI:s andra ateljé vilket förändrat mitt liv totalt. Innan INUTI så hade jag ett jobb som jag inte alls trivdes med.

Jag jobbade först hemma en dag i veckan och sen har jag gått upp till heltid.

Jag målar mest under dagarna på INUTI och har haft flera egna utställningar. Men jag gör också mosaik, textil, teckning, skulptur med mera. Jag får ibland beställningsuppdrag och har sålt ett flertal konstverk.

Utöver målning och annan konst så är mitt största intresse Roxette. Jag tycker om att resa och upptäcka nya platser, jag får så bra idéer efteråt.

Konst i urval

Verk i Inuti Collection

Se hela Inuti Collection

Dela inlägg

Kopiera länk till utklipp

Kopiera