Inuti → Daglig skapande verksamhet (LSS) i Stockholm

 

Stipendiater Finland och Sverige

Öppning: 22 februari kl. 14-16

Finissage: 8 mars kl. 14-18

Öppettider: onsdag-fredag 12-16

Adress: Inuti Galleri, Rålambsvägen 12, Stockholm

Inuti Galleri har glädjen att öppna säsongen med  utställning med fyra stipendiater. Tre konstnärer från Inutis respektive ateljéer och årets konstnär från Kaarisilta i Finland.

Inutis stipendium delas årligen ut till inspirerande konstnärsskap från våra ateljéer. Organisation Kettukis uppdrag är rikstäckande och de utser årligen ”Årets konstnär” i Finland.

 

In english

Inuti Galleri has the pleasure to open the season with an exhibition showing works from four artists. Three awarded artists from Inuti’s respective studios and the Artist of the Year from Kaarisilta, Finland.

Inuti grants are awarded annually to inspiring artistships from our studios. Artist of the Year is annually nominated by the nationwide Finnish organisation Kettuki.

 

Antero Laine, Kaarisilta

Britt O, Inuti

Emma Asplund, Inuti

Sofia Wiksén, Inuti

 

Vernissagekort (Obs! bilderna är beskurna. För att se hela bilder på verken se bildspelet högst upp.)

 


 

Stipendiemotiveringar:

 

Antero Laine

Laine arbetar med akrylmåleri och keramiska verk. I sitt arbete har Laine skapat sin egen värld som i betraktarens ögon upplevs full av liv. Det finns en speciell tystnad i Laines målningar och i hans keramik. Allt på bilden är viktigt och allt är noggrant genomtänkt. Det finns en humor som framträder i hans arbeten. Laine tycks älska naturen och att beskriva vardagen. Att simma, gå i skogen, sova och arbeta.

 

Britt O

Britts skapande med en mångsidighet i uttryck och experiment i olika tekniker är en inspiration för konstnärskollegor på Inuti. Detta tillsammans med den stora nyfikenhet och lust inför skapandet som Britt ger uttryck för, är en glädje för det gemensamma ateljéarbetet.

 

Emma Asplund

Ett nyfiket konstnärsskap och driv kännetecknar Emma Asplunds arbeten. Teckning, måleri, papier maché, mosaik, skulptur och screentryck är några av de tekniker hon använder. I teman som djur, natur, mönster, människor och änglar har hon genomgående sitt eget språk, ett mycket personligt och känsligt uttryck som berör.

 

Sofia Wiksén

Med en enastående noggrannhet och en flit som imponerar har årets stipendiat erövrat de flesta svåra motiv och nya tekniker. Det finns alltid en vilja att verkligen närstudera det som ska målas, tecknas eller skulpteras. Och resultaten talar för sig själva. Här samsas Agusta Grand A109 med Boeing 747, atlantångare och Huskys med sarv, vaja och albinoälgar.

Alla gjorda med samma säkra hand.

 

8 mars hade vi “Finissage” i galleriet. Pia Lundström från Finlands ambassad besökte oss. Det bjöds på karelska piroger med äggsmör, till tonerna av finsk tango.

 


 

Kontakt: Anneli Aaltonen

anneli@inuti.se ‭+46 70-936 08 37‬

Adress: Inuti Galleri, Rålambsvägen 12, Stockholm

Utställningssida på Inutis hemsida

https://inuti.se/handelse/inuti-galleri/stipendiater-finland-och-sverige

 

Dela inlägg

Kopiera länk till utklipp

Kopiera