Inuti → Daglig skapande verksamhet (LSS) i Stockholm

 

Primusresa till Östersund

Vi reste till Östersund och besökte Primusrummet, ett minnesrum för konstnären Primus Mortimer Pettersson, 1895-1975.

Hans brorsbarnbarn Annalena Pettersson och konstansvarig Karin Larson berättade för oss om Primus konst och liv. Vi fick också se det offentliga verket “Hyllning till Primus sine himler” av Jon Arne Mogstad.

Vi bodde på Jamtli vandrarhem, mysigt!

Dag två gjorde vi en utflykt för att se ca 6000 år gamla hällristningar i Glösa, en ort i Alsen, Jämtland. Vi fick en fantastisk guidad visning av Curt Lofterud, vi var alla iklädda stenålderskläder. Till lunch serverades fisk med enris tillredd i jordgrop, och älgsoppa.

På torsdagen hade vi ett seminarium med Teater Barda i Östersund. Deltog gjorde även flera personer från Margaretagården i Mörsil och andra intresserade. Vi berättade om våra verksamheter, deltog i en dansworkshop och avslutade med att måla av varandra på glasskivor, en övning inspirerad av Päivi Lilja, Kettuki i Finland. Det var ett mycket intressant och givande möte. Tack till Teater Barda!

Vi alla, Ellinor, Camilla, Carina, Anders, Janne, Lotte, Niina, Anna och Yolanda hade en härlig resa tillsammans! Framöver kommer vi att arbeta med inspiration av Primus livsöde och hans poetiska och drömska bildvärld.

Dela inlägg

Kopiera länk till utklipp

Kopiera