Inuti → Daglig skapande verksamhet (LSS) i Stockholm 

Inuti reste till Nürnberg

Den 31 oktober – 6 november reste en grupp på 11 personer från Inuti Västerbroplan med båt Nynäshamn- Rostock och sedan vidare med tåg till Nürnberg via Berlin.

Väl framme i Nürnberg bodde vi i en lägenhet som vi hyrt.

Vi besökte en verksamhet liknande Inuti som heter KunstRaum och ingår i “Kunst-Werk”/ Lebenshilfe, där ca 20 personer arbetar med konst varje dag. Vi fick se vad som skapas där och vi blev bjudna på fin lunch.

Efter lunch visade vi ett bildspel om Inuti och alla konstnärerna fick presentera sig själva. Handledare Christian Vittinghof pratar svenska så han kunde översätta.

Vi hann även med mycket annat roligt under de 3 dagarna i den vackra staden; besöka Albrecht Dürers hem, besöka Neues Museum med samtida konst där Christian guidade oss och även konstnärerna från KunstRaum var med, gå på restaurang, promenera i staden och besöka flera gotiska katedraler.

Sedan tog vi tåg/båt och reste hemåt. Vilken inspirerande och fantastisk resa! Nu hoppas vi att gänget från KunstRaum kommer och besöker oss nästa år. Fantastiskt spännande och viktigt med internationella möten.

Tack till Petrus och Augusta Hedlunds stiftelse som gjorde resan möjlig.

 

Dela inlägg

Kopiera länk till utklipp

Kopiera