Inuti → Daglig skapande verksamhet (LSS) i Stockholm

 

Inuti åker till Sankt Petersburg och får besök från Sankt Petersburg

Inuti åker till Sankt Petersburg

Vi har inlett ett samarbete med olika kulturverksamheter i Ryssland initierat av Inuti och föreningen

"Association for cooperation with Baltic Sea countries "NORDEN" http://www.norden.spb.ru/en. Med stöd av Svenska Institutet.

Vi fick besöka olika konstnärliga verksamheter samt föreläsa och visa bilder från Inutis verksamhet.

Hotellet var toppenfint, människorna vi mötte var mycket trevliga och maten var god . Vi fick till och med smaka på den traditionella ryska rödbetssoppan ”borsjtj”.

En av höjdpunkterna var när vi fick besöka det stora konstmuseet Eremitaget.

De har en av världens största Rembrandt-samlingar, några fina verk av Leonardo da Vinci och strålande verk av Goya. Museet är så stort att det skulle ta ett helt liv att systematiskt gå igenom hela samlingen…

I november fick vi besök från våra ryska kollegor. De besökte våra Inuti-ateljéer och fick även se verksamheterna på Konstskolan Linnea och KRITA. Under ett studiebesök hos Stockholms stad fick de lära sig hur vi i Stockholm jobbar med daglig verksamhet och funktionsnedsättningar. Vi hann även åka ut till Midsommarkransen där Emmy Wallin och Karin Lampa visade sin utställning på Telllus.

Nu hoppas vi att dessa kontakter leder till flera samerbeten och goda relationer mellan Sverige och Ryssland – där vi kan fortsätta lära oss av varandra.

Dela inlägg

Kopiera länk till utklipp

Kopiera