Inuti → Daglig skapande verksamhet (LSS) i Stockholm 

Tyresö konsthall “Molningar”

Startdatum: 31 aug 2013
Slutdatum: 28 sep 2013
Tid: 00:00 - 00:00
Plats: Tyresö konsthall
Konst ⁄ Utställningar

”Molningar”

– med inspiration av Prins Eugens ”Molnet”

En utställning i Tyresö konsthall av konstnärerna i Ateljé Inuti 2

31 augusti – 28 september 2013

Anna Meister från Waldemarsudde inviger utställningen lördag 31/8 kl 13

Öppet: mån-tor 9-19, fre 9-18, lör 11-15

Buss 873, 875 från Gullmarsplan

 

“När vi nu ställer ut på Tyresö Konsthall har vi tagit fasta på att Prins Eugen har gjort ett flertal verk utifrån sin sommarvistelse på villa “Lilla Tyresö” på Tyresö slotts ägor, bland annat den fantastiska och världsberömda målningen “Molnet”. Ateljé Inuti 2 har arbetat med just den målningen, med landskapet samt Prins Eugens liv som utgångspunkt.

Vi har besökt Waldemarsudde och Tyresö slott. Vi har lyssnat på föreläsningar och varit på visningar. Vi har studerat texter och bilder.

Vi har till och med tillbringat två dagar i Prins Eugens sommarbostad med tillhörande ateljé och har upplevt platserna för tillkomsten av hans verk.

Inutis konstnärer har skapat sina konstverk utifrån de material som passar dem och deras personliga uttryck; måleri, digitalt bildarbete, mosaik, textil, skulptur, installation, foto, film med mera.

Våra tolkningar är gjorda i vår samtid, de berättar om den tid vi lever i. Men i dialog med Prins Eugen och hans tid. Konstverk som kommunicerar tvärs igenom seklen.

– Tänk om Prins Eugen visste att vi år 2013, i Tyresö Konsthall, skulle visa en mängd konstverk gjorda med inspiration av hans landskapsmåleri. Vi hoppas att han ler i sin himmel, högt där uppe bland molnen.”

Välkomna!

Dela inlägg

Kopiera länk till utklipp

Kopiera