Inuti → Daglig skapande verksamhet (LSS) i Stockholm

 

Stipendiater 2022

2 feb 202317 feb 2023
Tid → 13:00
Inuti Galleri ⁄ Utställningar

Välkomna till årets Stipendiatutställning på Inuti Galleri 2 – 17 februari 2023

Året 2022´s stipendiater är Ellinor Tingåker från Inuti Lilla Essingen, Helen Fredriksson från Inuti Kungsholmen och Niina Turunen från Inuti Västerbroplan.
———–
Öppettider onsdag till fredag kl 13 – 16
Vernissage är 2 februari kl 14-18
———–

Ur motiveringarna:

Ellinor Tingåker:
”Årets stipendium går till en orädd konstnär som tar stora kliv med kristallklara visioner. I skulptur och måleri söker hon det högsta och mest avancerade, utan att kompromissa. Inspirerad av gåtfullt och mäktigt. Drakar, riddare, lemurer, landskap. Hon tar paus, börjar om, för att få som hon vill. Lagar på lager, genom fantasi och sagor ur sina inre och yttre förlagor.”

Helen Fredriksson:
”Med ditt egna starka uttryck och det kraftiga formspråket har många beundrat och förundrats över din konst. Du är linjernas mästare, arbetar med säker hand och bemästrar tusch, broderier och ryor! Med din arbetsvilja och omtanke är du en god kamrat och en omtyckt kollega.
-Ja just det ja!”

Niina Turunen:
”Denna konstnär har Sisu!
Med styrka och uthållighet tar hon sig an en bredd av material och tekniker.
Skulpturer karvas fram ur trä, gips och täljsten. Textilier får liv som broderi, i hooking, som rya och ett tygtryck. Det handlar om att arbeta med händerna!
Hennes färgsprakande målningar, energifälten, samspelar med slumpen och att göra dem då och då, har skapat harmoni genom livet.
”Nu blir det jättemycket av allting” är hennes samlande titel och det blev också namnet på hela Inuti Collections utställning som visades på Kulturhuset i år!

Niina Turunen är årets stipendiat. Hon är aktiv och social, men kan likaväl skapa sig ett spirituellt, eget rum för koncentration. Under pandemin gjorde Niina tillsammans med en kollega en workshop, ”Himmeli” och spred den genom en film. På så sätt kunde var och en få inspiration till att göra vackra kronor hemma, av sugrör istället för halm. Hon deltar konsekvent i utställningar, internationellt vill vi lyfta The College of Psychic Studies i Storbritannien, My Everyday med Nordic Outsider Art, NOA och Kaarisilta Biennalen i Finland. I Sverige kan nämnas Primus-utställningen i Östersund som ett av många fina sammanhang. Nu blickar hon framåt, mot nya mål och att arbeta med mosaik.”

Dela inlägg

Kopiera länk till utklipp

Kopiera