Inuti → Daglig skapande verksamhet (LSS) i Stockholm 

Om än ej vackert- Marianne Schmidt ställer ut på Galleri Anigo

Startdatum: 3 jun 2022
Slutdatum: 12 jun 2022
Tid: 00:00 - 00:00
Plats: Pustegränd 6, Stockholm
Utställningar ⁄ Västerbroplan

Marianne erhöll Anigos stipendium 2020. I stipendiet ingår en utställning på Galleri Anigo. Marianne visar här objekt, broderier, teckning och film.

För mig är det konstnärliga skapandet en möjlighet att genom personliga erfarenheter utforska allmänmänskliga och samhälleliga strukturer. Jag använder mig av flera olika material, där idén får generera tekniken. Genom konsten kan jag söka efter den begriplighet och de samband, som så ofta fattas mig i vardagen. När jag som vuxen fick diagnosen Aspergers syndrom, gav det mig ytterligare perspektiv på min omvärld och mitt skapande.

Vernissage fredag 3 juni 17-20

Öppet lördag 4/6 & 11/6 KL 11-16
samt söndag 5/6 & 12/6 KL 11-16

Efter en omfattande minnesförlust förlorade jag stora delar av mitt förflutna och därigenom också min framtid. Genom att konstnärligt undersöka förhållandet mellan tiden, minnet och identiteten kan jag i viss mån återskapa mig själv och den värld jag lever i. Men jag lär mig också något om världen du lever i. Om det vill jag berätta.

 

Marianne Schmidt är född 1978, hon bor och arbetar i Stockholm.

Hon har en Master inom Arkitektur och är idag verksam inom konstfältet. Marianne har en ateljéplats på Inuti i Stockholm, en verksamhet där konstnärer med rätt till stöd arbetar. Olika tekniker kommer till tals i hennes konst, bland annat skulptur, teckning, broderi, film och fotografi.

Marianne initierade projektet ”Living Autism” 2016, där hon kurerade en utställning på Inuti Galleri med 22 medverkande nordiska konstnärer. Samma år inleddes det experimentella filmprojektet Out by Art som resulterade i 6 filmer, där hennes bidrag var dokumentärfilmen ”För min skull”. Premiärvisningen ägde rum på Moderna Museet i Stockholm 2018 och har senare visats på en rad nationella och internationella museer, festivaler och konferenser. I år deltar Marianne i OPENART i Örebro med en platsspecifik skulptur samt har en residency kopplat till OAF, Outsider Art Festival i Helsingfors.

 

Dela inlägg

Kopiera länk till utklipp

Kopiera