Inuti → Daglig skapande verksamhet (LSS) i Stockholm

 

“Värmande händer”

”Värmande händer”

Varmt välkomna till en händelse som pågår under tre dagar!

En utställning där vi visar samarbetsprojektet som ägt rum mellan Ateljé Inuti 2 och Rosenmetoden, via Rosenterapeuten Myriam Peyrard.

Under 2012 har vi mötts kring Rosenmetoden, både med workshop och behandlingar.

I den form av kroppsbehandling, möter terapeuten och klienten muskelspänningar i klientens kropp med respekt och nyfikenhet.

Utgångspunkten för oss konstnärer har varit att med öppet sinne pröva på behandlingsmetoden. Det vi upplevde har var och en sedan gett uttryck för i ett konstnärligt skapande.

Nu visas ett 20-tal verk i form av screentryckta och broderade handmotiv i utställningen. Vetekuddar som kan värmas upp och kanske också värma dig! Myriam Peyrard närvarar på öppningsdagen. Tillsammans kan vi berätta mer om projektet.

Projektet ”Värmande händer” visas den 16 – 18 januari 2013

Plats: Inutis projektlokal "PS2", Ludvigsbergsgatan 5

Vernissage: Onsdag den 16 januari kl. 15 – 18

17- 18 januari, torsdag och fredag 11.30-15.30

Några kommentarer från utställarna:

Edvin Mattisson

Jag har ritat av min egen hand, fritt. Med en schablon överförde jag teckningen till tyget. Jag målade skuggor, hårstrån och naglar. Starka färger – blått och rött.  Från början ville jag inte prova på Rosenmetoden. Vissa saker behöver jag tid på mig att besluta mig om. När jag har jobbat med projektet har det fått smälta in. Det känns tryggt nu och jag kommer nog att prova på behandlingen.

Hanna Björklund

Jag var rädd att det skulle kännas hårt, men det var mjukt och försiktigt. På ett bra sätt! Lugnt och rogivande. Jag har aldrig tagit ”helkroppsmassage” förut. Vetevärmarna. Jag gjorde en av varje. En helröd hand, fast och bestämd. Det andra handtrycket gjorde jag svagt, för det mjuka. Och ibland har jag torra händer, det kan påminna om det också, när huden är ömtålig.

Hugo Karlsson

Det var skönt att bli ”knådad”, väldigt stillsamt. Tänker på hur Myriam arbetade och hur stämningen i rummet var. Hon berättade saker om mig utifrån det hon såg på min kropp. Det stämde bra! Det gjorde mig rätt stillsam i huvudet. Efteråt kändes det som att hjärtat dunkade in i minsta finger – som om hjärtat var överallt.

Kia Gardelius Mårtensson

När vi fick möjligheten att pröva Rosenmetoden ville jag inte. Kalla händer, hu! Vi måste värma upp dem. Så kom idén att göra ”Värmande händer”. Inspiration hade jag fått från mitt praktikjobb där vi gjorde alla sorters vetekuddar. Mitt broderade träd på en hand står för Paradiset. Vampyrhanden med svarta naglar och spindelväv var en rolig idé jag fick. Jag har satt upp mig på en tid för behandling nu.

 

Bilagor: inbjudan_varmande_hander.pdf

Dela inlägg

Kopiera länk till utklipp

Kopiera