Inuti → Daglig skapande verksamhet (LSS) i Stockholm

 

“Spacewalk” på Stockholms Kulturfestival

“Spacewalk” Ett utspejsat samarbete mellan kreativa verksamheter för kulturarbetare med funktionsnedsättning under Stockholms Kulturfestival på scenen “Dansbanan” i Kungsträdgården!

Föreställning den 15 augusti klockan 17-19.

SPRAK-orkestern från Medis5 har komponerat musik till en dansföreställning och framför den live på instrument som de själva har gjort. Dansen framförs av Mosaikteatern.

Dansare från Mosaikteatern och arvsfondsprojektet DansVariation, Studieförbundet Vuxenskolan, kommer att leda en workshop för de som känner sig sugna att delta.

Dansarnas dräkter är formgivna av Stiftelsen Inutis ateljé på Lilla Essingen och vi kommer få möta allt från aliens till nya planeter och husdjur som har lämnat jordelivet.

Ateljéerna på Västerbroplan och Kungsholmen har arbetat med sömnader, redesign och remake till en rymdinspirerad cat-walk, “Spacewalk”.

Medis5 sjunger och spelar rymdlåtar.

Föreställningen avslutas med sing- och songwriter Soy, ett stjärnskott från Sundsvall. Hon bjuder både på egenkomponerat och gamla godingar.

Detta samordnas med stöd av KoK:s arvsfondsprojekt ”KulturBYRÅkraterna”, ett treårigt arbete som har i uppdrag att öka kulturarbetare med funktionsnedsättningars representation inom etablerade kulturinstitutioner.

Med stöd av Kulturförvaltningen.

Hjärtligt välkomna!

Sveriges Radio – program “Klartext” skriver om evenemanget och har intervjuvat SOY!

Se länk: https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=493&artikel=7280430

Och ännu mera media, Mosaiks dansare blir intervjuvade i Radio Stockholm. Nyheten delades i sin tur av Autism & Aspergerföreningen Stockholms län, på deras Facebooksida.

Se länk: https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=103&artikel=7280218

 

 

 

 

 

Inbjudan som pdf, se bilaga nedan.

Bilagor: inbjudan_spacewalk.pdf

Dela inlägg

Kopiera länk till utklipp

Kopiera