Inuti → Daglig skapande verksamhet (LSS) i Stockholm

 

Sam Ahlstrand är årets stipendiat på Västerbroplan

Sam Ahlstrand blev årets stipendiat på Västerbroplan.

Motivering:Senaste året har Sam deltagit i flera spännande grupputställningar, till exempel med verket ”Skylten” som visar på vägval inom projektet ”Levande autism” på Edsviks konsthall och även ”Nya stjärnskott” i Hässleholm, som var en jurybedömd utställning. 2017 hade han en separatutställning med färgstarka målningar på Kungsholmsdoktorn.

Sam kommer till ateljén fem dagar i veckan och efter en kopp kaffe, ofta en stunds läsning i konstböcker, sätter han igång med sitt arbete. Med noggrant avvägda färgblandningar målar han snabbt och målinriktat i klara, vackra färger. Det mycket typiska och intressanta är att han målar många lager färg, söker den rätta tonen och till slut när bilden är klar väger den tungt,  blir som ett ting, ett objekt. På sista tiden har han gjort några stora och spännande målningar, ett träd och en simmare i en turkos bassäng.

Sam är en fin arbetskamrat. Han lyfter gärna förslag på utställningsbesök eller åker äventyrslystet på resor och utflykter, och bidrar till glad stämning i vår arbetsgemenskap.

Sam Ahlstrand från vår ateljé Inuti Västerbroplan tilldelas härmed årets stipendium från Stiftelsen Inuti. Han får stipendiet om 2000 kr för sitt engagemang och sitt starka konstnärskap.

Vi gratulerar Sam och passade samtidigt på att äta jullunch och byta julklappar.

Dela inlägg

Kopiera länk till utklipp

Kopiera