Inuti → Daglig skapande verksamhet (LSS) i Stockholm

 

“Nya stjärn-Scott”

”Nya Stjärn-Scott” – en jurybedömd konstutställning för konstnärer med intellektuell eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning

Judith Scott (1943-2005) var en världsberömd amerikansk konstnär med intellektuell funktionsnedsättning. Hon fick ett stort genombrott 2017 då hon deltog med en mängd konstverk under den internationella utställningen Venedigbiennalen.

Våren 2018 kommer Judith Scott att visa sin konst i Malmö Konsthall, hon är den centrala konstnären i samlingsutställningen ”ODRADEK”.

Inspirerade av Judith Scotts konstnärskap anordnar nu Hässleholms Kulturhus en jurybedömd konstsalong för konstnärer med intellektuell eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning.

Juryn består av konstnärer på uppdrag av arrangörerna Hässleholms Kulturhus, Studieförbundet Vuxenskolan samt intresseföreningen Kultur och Kvalitet.

Utställningen öppnar 8 september och pågår till 10 november 2018.

Välkommen att ansöka!

 


 

Hur?

Du kan ansöka med 1-3 konstverk. Valfri teknik. Skicka e-post med 1-3 digitala bilder.

1 bild/konstverk. Skriv namn och kontaktuppgifter till dig som är konstnären och namn och kontaktuppgifter på den du eventuellt vill ska företräda dig. Skriv om du som konstnär är verksam genom någon särskild verksamhet, förening eller organisation som arbetar för personer med intellektuell eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning.

Vi behöver också veta vilken teknik verket är gjort i, storlek på konstverken samt titel och pris.

Det är också tillåtet att delta med verk som inte är till salu.

 

Försäljning?

Om dina verk blir antagna till utställningen, så kommer du att få instruktioner hur försäljning av verk på utställningen går till. Arrangörerna tar inte ut någon förmedlingsavgift på eventuella köp.

 

Transport?

Antagen konstnär står för transport till och från konsthallen/inlämningsplats. Det kommer att finnas inlämningsplats i Stockholm och Hässleholm.

 

Vart?

Skicka din ansökan till info@kulturochkvalitet.se

 

När?

Sista ansökningsdagen är 31 mars 2018

 

Kostnad?

Det kostar 100 kr att ansöka till utställningen. För att ansökan ska vara med i bedömningen måste pengarna sättas in på intresseföreningen Kultur och kvalitets bankgiro 767-8824 i samband med att ansökan skickas med e-post. OBS! Märk insättningen med konstnärens namn. Ansökningsavgiften betalas inte tillbaka.

 

Utställningen är en samproduktion mellan Hässleholms Kulturhus, Studieförbundet Vuxenskolan och intresseföreningen Kultur och Kvalitet.

Inuti är representerat med två personer i juryn.

Inbjudan och affischen finns i bilaga nedan.

Bilagor: nya_stjarnscott_2sidor_a4.pdf nya_stjarnscott_a3.pdf

Dela inlägg

Kopiera länk till utklipp

Kopiera