Inuti → Daglig skapande verksamhet (LSS) i Stockholm

 

NOA, Nordic Outsider Art

Vi fortsätter vårt samarbete med NOA, Nordic Outsider Art projektet. Att mötas genom konsten är det språk vi har gemensamt och sammanfattar våran resa till Danmark.

Vi blev inbjudna till GAIA i Randers. Inutis representanter var Marianne Schmidt, Lotte Nilsson Välimaa, Carl Bernalt och Adriana Sjöberg. Första dagen arbetade vi med ljud till filmen ”Törst” som gjorts under 4 tillfällen på inuti i vår. Marianne Schmidt från Inuti och Sven Blume dokumentärfilmare ledde workshopen.

Dag två arbetade vi med porträtt av varandra i papier-maché,workshopen leddes av Gitte Schelde, konstnärlig handledare från GAIA. De hade tagit fasta på mötet med den andra-hur viktigt det är, och lyfts fram hos konstnärerna i Danmark, att få se varandra “face to face”.

Pekka Elomaa and the Lythy Ensamble berättade hur dom arbetade med iscensättningar och fotografi sedan många år tillbaka.

Vi fick se gruppens utställning “Nice to meet you Mr Holbein”.  De visade oss hur man enkelt bygger en fotostudio och sen fotograferades alla deltagare som önskade i renässans-poser.

Konstnärerna och flera av oss fick prova att stå bakom kameran, Pekka Elomaa visade under arbetets gång deras arbetsmetod.

Deltagare som var med: Inuti Sverige, GAIA Danmark, Kaarisilta och Kettuki, Finland samt List an Landamaera,Island.

Stort tack till Kettuki, Sirpa Haapaoja och Päivi Lilja

Dela inlägg

Kopiera länk till utklipp

Kopiera