Inuti → Daglig skapande verksamhet (LSS) i Stockholm

 

MY EVERYDAY på Gallery Arx i Hämeenlinna/Tavastehus i samband med EOA-konferensen 9-12 juni 2022

Hösten 2021 inledde NOA Nordic Outsider Art ett nytt samarbete.

På initiativ av den rikstäckande organisationen Kettuki startades en onlinedialog mellan ateljeer i Finland, Danmark, Island och Sverige.
På vilket sätt kan vi uttrycka vår vardag i ett textilt verk. Kökshandduken blev given från start. Vi började arbeta och dela tankar med varandra regelbundet.

3 juni 2022 har utställningen premiär med MY EVERYDAY på Gallery Arx i Hämeenlinna/Tavastehus.

207 verk i form av handdukar visas på ett massivt och interaktivt sätt: 2 stålcirklar utgör en karusell-liknande hängningsform där varje verk uppmanar oss att ta i det, och att i det taktila se unika variationer av vardagstolkningar. Tekniker som broderi, tovning, textilfärg, knappar, applikation, ja allt kan komma till uttryck!

I denna utställning visar 34 konstnärer från Inuti sin bild av vardagen. Tanken är att utställningen skall kunna turnera inom nätverket. Nu börjar vi speja efter lämplig plats i Sverige.

I Sverige har projektet följts av forskarna Helen Knutes Nyqvist och Marie-Louise Stjerna från Specialpedagogiska institutionen på Stockholms universitet samt Stephan Hau från Psykologiska institutionen.

Dela inlägg

Kopiera länk till utklipp

Kopiera