Inuti → Daglig skapande verksamhet (LSS) i Stockholm

 

“Konstiga djur” workshop och utställning på Konsthantverkarna

Workshop ”Konstiga djur” 28-29 april

Under två dagar hade vi en workshop med tillsammans med Anne Carlquist och Anna Fjällbäck från Konsthantverkarna. Utgångspunkten var boken Konstiga djur som är skriven av Lotta Olsson och Maria Nilsson Thore där jättemyrsloken misstänker att han kanske är konstigast i världen. Åtminstone tycker Hasselmusen att han är jättekonstig. Men för att vara säker på sin sak så anordnar myrsloken en tävling där djuren själva får anmäla sig och berätta varför just de är konstigast.

Snart visar det sig att en hel del alldeles vanliga djur också kan vara jättekonstiga. Och hur väljer man en vinnare när alla deltagare är helkonstiga?

Utifrån denna historia skapades fantasidjur inifrån skelettet, muskler byggdes upp och slutligen täcktes djuren med ett vackert skinn gjort av tunt målat papper.

Utställning på Konsthantverkarna FÖNSTERUTSTÄLLNING ”KONSTIGA DJUR” MED INUTI

Södermalmstorg 4

Vernissage 28 maj kl. 16.00 – 19.30

Utställningen pågår till 13 juni

Förra året visade vi fönsterutställningen ”Souvenir Slussen” med 15 konstnärer från Stiftelsen Inuti, som blev mycket uppskattad. I år har vi fortsatt samarbetet, nu med temat djur. Både inom konsten och konsthantverket är djur frekvent återkommande och något som väcker känslor hos stora och små. I samband med Maria Cotellessas utställning ”Ett djurs öga”, så ville vi ytterligare lyfta fram djurens plats i konsthantverket och bjöd in Stiftelsen Inuti att ge sin version av djur.

Två av våra medlemmar, Anna Fjällbäck och Anne Carlquist, som själva jobbar fritt och fantasifullt i textil och papper, har hållit en workshop för Inuti med temat konstiga djur. De har arbetat med papiermachéteknik och resultatet från denna workshop visas i vårt fönster.

Boken ”Konstiga Djur” av Lotta Olsson och Maria Nilsson Thore blev en utgångspunkt för deras skapande. Det är en underbar bok för alla åldrar som handlar om hur myrsloken i boken arrangerar en tävling om vilket djur som är konstigast av de alla. Ingen vinnare går att utse, då alla har sina personliga egenheter, alla är konstiga var och en på sitt speciella sätt. För hur väljer man en vinnare när alla deltagare är helkonstiga?

Läs mera på Konsthantverkarnas hemsida: http://konsthantverkarna.se

Inbjudan till utställningen finns som en bilaga nedan.

Bilagor: 22konstiga_djur22_med_stiftelsen_inuti.pdf

Dela inlägg

Kopiera länk till utklipp

Kopiera