Inuti → Daglig skapande verksamhet (LSS) i Stockholm 

Inuti Västerbroplans Stipendiat 2016

Inuti Västerbroplans Stipendiat 2016

Under vår jullunch den 6e december tillkännagavs årets stipendiat Marianne Schmidt.

Motiveringen lyder:

Djupt personliga verk har tagit form genom olika uttrycksmedel som objekt, text, trä, grafik, måleri och teckning. Med uthållighet och precision har Marianne drivit sitt arbete och hennes fokus i det konstnärliga arbetet inspirerar!

Två projekt känns särskilt viktiga att nämna.

”Levande autism” – ett internationellt samarbete som initierats av Marianne. Hennes vilja att belysa särskilda begåvningar och enskilda personers sätt att se och tänka är stark. Hon skriver bl.a ”genom konsten kan vi berätta något om den värld vi lever i. Tillsammans, med våra olika utgångspunkter och erfarenheter, kan vi öppna upp till den diversifierade, rika, ibland komplicerade, men ändå fascinerande värld, som kallas autism”. Med lyhördhet involverar Marianne konstnärer från Inuti såväl som konstnärer från ateljéer i våra nordiska grannländer (NOA). Varje konstnär som deltar kommer att ta fram varsitt verk för projektet för att slutligen manifesteras i samtidiga utställningar på Världsautismdagen 2 april 2017.

 

I projektet ”Om än ej vackert” visar Marianne sin personliga resa kopplad till egna erfarenheter. I 15 stycken magiska objekt uttrycker hon sig i oväntade materialexperiment, bjuder in oss att våga försöka förstå färger, former, livet och dess upp- och nedgångar.

Inuti har glädjen att tilldela konstnären Marianne Schmidt årets stipendium.

Tack för din styrka, ödmjukhet, lekfullhet och mod Marianne!

 

 

Dela inlägg

Kopiera länk till utklipp

Kopiera