Inuti → Daglig skapande verksamhet (LSS) i Stockholm

 

Inuti arrangerar workshop tillsammans med Open Art- se filmen!

Var med och skapa konstverk till nästa OPENART

Kom och delta i pop-up konstverkstad under höstlovet v.44 på Galleria Oscar C i Örebro. Resultatet kommer visas under OPENART 2022. Hur stort det blir beror på hur många ringar vi skapar tillsammans.

I somras var workshopen ”Som ringar på vattnet” en del av OpenArts sommarinslag och under höstlovet v. 44 fortsätter vi skapa våra ringar på vattnet i en pop-up konstverkstad. Som besökare får du skapa din egen ring på vattnet med material som rockringar, återvunna textilier, band och garn i sjögrästoner.

– I vår workshop kan alla mötas i det kreativa skapandet. Den skapande lusten är vad som förenar oss när vi gör våra ringar på vattnet. Vi vill fokusera på det som förenar oss, och inte vad som gör oss olika, säger Kerstin Björsson, Kultur och Kvalitet (KoK)

Idén till workshopen kommer ursprungligen från Ateljé Inuti, en konstnärlig daglig verksamhet och socialt arbetskooperativ i Stockholm. Planen är att verket ska få växa sig stort genom återkommande workshops och med hjälp av deltagare som tillsammans skapar ett hav av ringar. Verket kommer presenteras under OPENART 2022. Hur stora ringar på vattnet kan vi skapa? Hittills har vi tillsammans gjort ett 50-tal ringar, så kom och skapa din ring med oss.

– Workshopen bidrar till en möjlighet för de samlade att med enkla medel rikta sin energi på att göra något kreativt, samt komma bort en stund från det rådande samhällsbruset och vardagsfunderingar, säger John Hayes Jr, verksamhetsledare AniAra

Pop-up konstverkstaden kommer att vara öppen tisdag och onsdag 27-28 oktober, kl 11-17 på Galleria Oscar C. Handledare för workshopen och allt material finns på plats. Vi gör gott om rum för deltagarna att skapa själva eller tillsammans med andra och förhåller oss till Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Workshopen är ett samarbete mellan Kultur och Kvalitet (KoK), Inuti, Kulturrummet AniAra, OPENART, City Örebro, Asplunds Fastigheter med stöd från Region Örebro län och Arvsfonden.

 

Bilagor: _host_som_ringar_affisch.pdf

Dela inlägg

Kopiera länk till utklipp

Kopiera