Inuti → Daglig skapande verksamhet (LSS) i Stockholm

 

Fakulteten på Dieselverkstaden

Fakulteten är ett projekt som utgår från övertygelsen att alla kan skapa stor konst, oavsett förutsättningar, och att alla kan mötas i konsten.

Utställningen är skapad av konstnärer från ateljéverksamheterna Inuti och Medis 5.
I Nacka konsthall kommer Fakulteten inviga Dieselverkstadens 20-årsjubileum med en rik utställning med bland annat textilkonst, workshops och guidade visningar.

Var med och skapa!
Det kommer finnas möjlighet för besökare att göra egna flaggor och textilier under utställningen.

Vi kommer att erbjuda olika workshops, som taktila teckningar och mycket annat. Planen är att vi ska finnas på plats i Nacka konsthall på tisdagar och onsdagar under utställningsperioden.

Vernissage 12-17 och under vernissagedagen kommer det finnas möjlighet för besökare att prova på olika textila konstformer.

Utställningen pågår 17 september – 16 oktober
Välkomna!

Alla har olika förutsättningar, och detta gäller inte minst i denna utställning som Dieselverkstaden är  stolta att få presentera.

Fakulteten är ett gemensamt projekt som utgår från övertygelsen att konsten har en unik förmåga att nå och beröra människor. Konst ser olika ut, vi påverkas inte på samma sätt, inte av samma saker och vi använder olika former för att uttrycka oss – och det är det som är fantastiskt!

Att kliva utanför sig själv, att uppleva konst med ett öppet sinne och omfamna sin egen känsla av det som konstnären förmedlar. Att växa både genom att få uttrycka sig och att få ta del av det någon annan, som kanske är helt olik dig, bär på och vill uttrycka.

Fakulteten verkar för att överbrygga klyftor mellan människor. Vi skapar mötesplatser för personer som annars knappast skulle träffas.

Professor Apa driver projekten Fakulteten tillsammans med konstnärer från Medis5 och Inuti.

Dela inlägg

Kopiera länk till utklipp

Kopiera