Inuti → Daglig skapande verksamhet (LSS) i Stockholm 

En hälsning från Inuti Västerbroplan

Trots att många konstnärer på Inuti sedan 9 april jobbar hemifrån så håller vi kontakten med varandra och det konstnärliga arbetet har inte på något vis stannat av.

Här kan ni se ett axplock av dom arbeten som blivit gjorda i våra konstnärers hem.

Och här kommer en text som har skrivits;

”Att vara konstnär på Inuti har alltid ställt mig inför svåra frågor.

Först – är jag verkligen en konstnär? Min konstnärliga utbildning bestod av en halv termin i estetisk klass i nian, en kvällskurs på ABF i analogt foto som sjuttonåring och ett knappt läsår på estetisk linje på folkhögskola när jag var tjugo.

Är jag en ”riktig” konstnär då?

Jag gick i självvald karantän redan i mars. I början pågick ju allt som vanligt i ateljén och jag visste det. Då var det ett frivilligt val jag gjorde, att inte gå dit. Men nu har reglerna förändrats och vi som bor i Stockholm får stanna hemma. Då förändrades något för mig, det är inte längre frivilligt att stanna hemma och på något sätt saknar jag ateljén mer då.

Det har vuxit en längtan i mig hela våren, för varje dag som har jag känt mer och mer saknad efter min lilla hörna i ateljén, efter arbetskamraterna och allt som brukar pågå runt mig där.

Småprat, slammer, samtal i köket om allt och inget, gemensamma projekt som planeras, ett skratt, en dörr som öppnas eller stängs, symaskinens surr, någon som sågar inne i verkstaden. Liv och inspiration och ett viktigt sammanhang för mig kort sagt!

Men hemma ”håller jag på”, precis som vanligt och GÖR allt möjligt. Det håller mig för det mesta på gott humör och då och då vågar jag faktiskt tro att jag är en sorts konstnär.”

/Lisbet

 

Dela inlägg

Kopiera länk till utklipp

Kopiera