Inuti → Daglig skapande verksamhet (LSS) i Stockholm

 

Collage – “Delat blir helt” Högalidskyrkan

Collage blev vår ingång för en workshop som vi hade blivit inbjudna att anordna i Högalidskyrkan. Anders, Lisbet och Lotte antog utmaningen att samordna händelsen.

Klippa, riva, klistra upp – tyg, papper, kvitton och snören. Svart, vitt o grått material samlades ihop för att ge deltagarna möjlighet att skapa fritt, med utgångspunkt från en svart/vit bild – ett fotografi av Högalidskyrkan. En grå eftermiddag i november fotograferade Mirjam kyrkan och vår webmaster bearbetade bilden så att kontrasterna skruvades upp. Vi lämnade in fotografiet av byggnaden med de två tornen till kraftig uppförstorning och nu hade vi kyrkan i storformat – en 2 x 1,5 meter stor utskrift! Bilden delades upp i 32 lika stora kvadrater och blandades till ett oöverskådligt pussel. Nu hade vi ett upplägg som kunde bjuda på: delar – abstrakta bildrutor för lekfullt klipp o klistra, och överraskningen som fanns i att se bilden fogas samman i slutet av kvällen.

Hur skulle det gå? Deltagarna satte sig var och en, många från Tecken-Surra, nyfiket framför vald bildruta och man började limma och täcka bilden med klipp, drivna av imponerande påhittighet. Någon var nog undrande vad pusselbiten (bildrutan) hängde ihop med, någon annan tycktes ana…

I Ansgarskapellet, smyckat i guldmosaik, föll alla bitar på plats. Bit efter bit lades samman. Allas olika uttryck gav byggnaden ett nytt sken – av konst!

Dela inlägg

Kopiera länk till utklipp

Kopiera