Inuti → Daglig skapande verksamhet (LSS) i Stockholm

 

Ateljé Inuti Västerbroplan’s stipendiat 2017

Emma Asplund fick årets stipendium på Ateljé Inuti Västerbroplan.

Motiveringen lyder:

Inuti har glädjen att tilldela konstnären Emma Asplund årets stipendium.

Ett nyfiket konstnärsskap och driv kännetecknar hennes arbeten. Teckning, papier maché, mosaik, skulptur och screentryck är några av de tekniker hon använder. I teman som djur, natur, mönster, människor och änglar har hon genomgående sitt eget språk, ett mycket personligt och känsligt uttryck som berör.

Emma är en omtänksam kollega som verkligen månar om andra. Hon har varit med om att forma Inuti Västerbroplans ateljé och inte minst verkar hon för god arbetsstämning. Nu deltar hon i nystartad textilworkshop och utveckling i  lokaler på Inuti Kungsholmen.

Projekt att nämna från senaste åren är hennes “årskalender”, ett bidrag till utställningen Utsikter och Insikter på Stockholms länsmuseum. Besökaren kunde uppleva ett omfattande antal teckningar presenterade I bokform, likt ett herbarium. Verket bygger på inspiration av Josabeth Sjöbergs verk och liv.

På Centrum för själavård och handledning visar Emma just nu unika screentryckta mönster på textil och skulpturer. Från tidigare år vill vi särskilt omnämna hennes stora verk av tigrar, målningar på duk som visades I “Inuti I stort format på Sofiero”.

Emma  har arbetat på Inuti sedan 2001. Hon har sin bakgrund från Konstskolan Linnea där hon studerat under 3 år.

Vi önskar Emma en fortsatt spännande framtid!

Dela inlägg

Kopiera länk till utklipp

Kopiera