Inuti → Daglig skapande verksamhet (LSS) i Stockholm

 

Kia Marqvardt & Magnus Östling

23 apr 20226 maj 2022
Tid → 13:00 - 15:00
Plats → Inuti Galleri, Rålambsvägen 12
Inuti Galleri ⁄ Utställningar

Två fantastiska konstnärskap möts i en duoutställning. Porträtt i olika tekniker av Kia Marqvardt och broderier av Magnus Östling med motiv från Sveriges alla hörn. Kia och Magnus arbetar på Inutis Ateljéer. Deras gemensamma nämnare är ett starkt driv och en otrolig produktivitet. Båda arbetar ofta med funna motiv som utgångspunkt och inspiration för att sedan sätta sin prägel och tolka motiven i sin unika stil.

Utställningen pågår t.o.m. 6 maj, öppet ons-fre 13:00-15:00 eller enligt överenskommelse. Vernissage under Kulturnatt Stockholm 2022.

 

Kia Marqvardt f. 1957 Stockholm

”Det sliter och brinner i min kropp, för att jag hela tiden vill utrycka mig.”

Kia är väldigt produktiv och har arbetat på Ateljé Inuti Västerbroplan sedan 2021 och har alltid haft en stor passion för färg och form. Porträttecknandet kom ur hennes intresse för människor och startade 2015 med att hon ville utmana sig själv.

Teckning, akvarell, digital bild och broderi är några av de tekniker Kia har använt i verken som visas i utställningen. Hon har ett förflutet som kostymarbetare på Operan och arbetar gärna med textila tekniker som broderi, virkning och sömnad.

Inspirationen kommer från punk, pop art, skräp och storstäder men även från naturen. Hon återkommer ofta till fascinationen för vatten och genomskinlighet i sina motiv. Idéerna finns där i gränslandet mellan sömn och vakenhet och i hennes drömmar.

”Precis innan jag somnar, då kan det komma bilder i huvudet till mig. Då tar jag mitt block som ligger vid min säng och måste rita av mig. Annars kan jag inte sova.

 

Magnus Östling f. 1974 Stockholm

”Jag köpte ett vykort i Falun och tänkte det här motivet hade varit kul att brodera, och sen var jag fast.”

Magnus arbetar på Inuti Kungsholmens textila ateljé och var 1996 en av de första konstnärerna på Inuti. Sedan 2015 har det blivit 80 korsstygnsbroderier från Sveriges alla hörn, med utgångspunkt från sina egna associationer till platsen. Det är ett pågående projekt och för närvarande finns det planerat för att antalet ska stiga till 110.

Sverigebroderierna har turnerat runt i Norden med utställningen Outsider Craft och ställdes senast ut i sin helhet på Kulturhuset Stadsteatern under våren. På Inuti Galleri visas ungefär hälften av Sverigebroderierna tillsammans med några av Magnus större broderier.

Som konstnär jobbar Magnus också med tekniker som screentryck, skulptur och mosaik. Magnus deltar i att anordna och leda konferenser, seminarier och paneldebatter. Han arbetar även på Mosaikteatern där han är distributionsansvarig för tidningen Imago.

 

 

Dela inlägg

Kopiera länk till utklipp

Kopiera