Trevlig Allhelgonahelg!


 

Inuti Kungsholmen

Inuti Textila Ateljén

Inuti Textila Ateljén samarbetar med Västerorts Aktivitetscenter (VAC) som driver ett bokbinderi. Textila Ateljén trycker omslag till böcker som VAC sedan binder. Samarbeten inleddes förra året och ateljéerna jobbar för fullt för att få klart många böcker till jul.
En annan nyhet är att Textila Ateljén kommer öppna en webbshop för kollektionerna med böcker, tygkassar, förkläden med mera som ateljén gör. Webbshopen är planerad att öppna lagom till jul.


RECYCLE på Stadsarkivet

Mike Lundvall ställer ut RECYCLE på Stadsarkivet, Liljeholmskajen. I sitt verk belyser Mike att konstverk kan skapas av allt. Skräp som inte kan hanteras kan bli konst och en upplevelse. Om vi är kreativa med de resurser vi redan har, kan vår livsstil bli mer hållbar i framtiden. Han vill uppmuntra alla som ser verket att sätta igång och skapa av så kallat skräp och på så vis göra en konstnärlig retur.


 

Inuti Lilla Essingen

Plats för rörelse ─ Tore A Jonassons samling

Konsthall 16, Riksidrottsmuseet. Pågår till 17/1 2021.
En utställning där begreppet ”rörelse” tolkas på olika sätt.
Deltagande konstnärer är: Maria Andersson, Birgit Broms, Linda Hofvander, Camilla Holmquist, Einar Jolin, Klara Kristalova, Maria Nordin, Anders Petersen, Esaias Thorén.
Bild: Ingemar av Camilla Holmqvist www.riksidrottsmuseet.se


Smålandsresan

Ett litet gäng från Lilla Essingen gjorde i september en arbetsresa till glasriket i Småland. Tanken var att upprätthålla kontakten med Janne Carlsson som varit handledare hos oss i 15 år. Nu bor han ute på landet nära Emmaboda där han byggt en vacker ateljé. Vi hade workshop där och tecknade de vackra fönstren som kommer från ett rumänskt kloster från början. Trädgården var full av blommor, grönsaker och höns så det fanns mycket att inspireras av. Vi grillade en kväll och lagade god mat tillsammans, plockade svamp och blåbär. Vi besökte flera glasbruk: Kosta Glas Factory, Pukeberg, Skruv och så Lessebo handpappersbruk. Vi som åkte var Chang Im, Camilla, Åsa Peter och Eva.Inuti Västerbroplan

Skrotskulptur

Vi bjöd in konstnär Barbro Fagerlind att arbeta med oss en heldag med återbruk. Vi gick in med full kraft och bar ut verktygsbänken på trottoaren, för det blev mycket bankande! Utifrån en sockel som bas växte fantasifulla träd, figurer och olika fria konstruktioner fram. Hantverket gick ut på att klippa i plåtburkar och sladdar, att skulptera i tyger och platta ut kapsyler samt med hammaren omformar burklock med mera till objekt. Barbro samtalade med oss som avslut kring verken, och hon visade också bilder på sina egna verk, abstrakt färgsprakande konst såväl som ljuskronor och mycket mer. 


Graffitti

Tidigt på tisdag morgon rollade handledarna Robin och Max om den lagliga graffittiväggen i grått och sen körde workshopen igång. Sju konstnärer från Inuti Kungsholmen och Inuti Västerbroplan hade förberett sig med skisser och inköp av färgburkar. Det gick undan, stora häftiga motiv växte fram, väldigt personliga och lite ovanliga för att vara graffitti. Deltagare var Sam Ahlstrand, Niina Turunen, Magnus Sieurin, Marlene Mahanen, Ossian Rådmark, Marianne Schmidt och Mike Lundvall. Bild: Magnus Sieurins målning.