Oktober 2019

Västerbroplan

Sprayprojektet

En grupp konstnärer från Inutis ateljéer hade en workshop i Spray-måleri. Handledare Robin och Max visade hur man skapar en skiss. De berättade också om Street art och graffiti, och visade exempel på konstformen.

Den 20 september var det dags att realisera sina skisser på den lagliga väggen i Tanto. Hela gänget åkte dit och målade i strålande solsken. Jättekul tyckte alla!

Resa till Hasselö

Ateljé Inuti Västerbroplan reste på en 2-dagarsresa till Hasselö i Stockholms skärgård. Vi fick bo i Mariannes stuga där det fanns gott om plats.
Frisk luft, vacker natur, sällskapsspel, god mat och bastubad är dom orden som kan användas bäst för att summera resan.


Lilla Essingen

JAG HAR RÄTT

Den 18 och 19 oktober var tio konstnärer och tre handledare från Inuti Lilla Essingen och Västerbroplan i Göteborg för att delta i konferensen Jag har rätt. Konferensens teman handlade om rättigheter, att sätta gränser och att skapa bra relationer.

Inuti höll en konstworkshop där konferensbesökare erbjöds att delta, och deras bilder presenterades därefter på en vägg. Inspirationen var Inutis egen utställning av verken som skapades under projektet Något har hänt på Lilla Essingen.
Under konferensdagarna fick vi både se och delta i forumteater med Teater Slangbellan, se premiären av filmen Något har hänt, delta i workshopen Sätta gränser samt pyssla med UMO. Fredagskvällen avslutades med en trerätters middag och dans till livemusik av Grunden Band.

Frida Stålkrantz Lindholm ställer ut

Frida visar akvareller och teckningar med halloweenkänsla på Café Fanfaren i Farsta Bibliotek mellan den 21 oktober och 11 november.
Frida är en skicklig akvarellist som också gillar att teckna serier. Hon är intresserad av mystik, 90-tals inredningar, Stockholmsmotiv och skräck. Till vardags arbetar hon i ateljén på Lilla Essingen.

Adress: Farsta Centrum, Farstagången 10, 123 47 Farsta

Öppet Mån, ons, tor kl. 10-19
Tis kl. 12-19
Fre kl. 10-18
Lör-sön kl. 10-15


Kungsholmen

Frukt och grönt

I oktober höll Zafire en praktisk övning där hen handledde alla deltagande att skapa något utav säsongens frukt och grönt.

Återbruk i fokus

Man brukar säga att "den enes skräp är den andres skatt" och det är ett bra sätt att beskriva den workshop som Barbro Fagerlind höll här på Inuti. Gamla kapsyler och konserver förvandlades till något nytt och unikt.

Teresa Koziarz ställer ut på Mosaikteatern

Nu har vi förnyat konsten på Mosaikteatern, Teresa visar sina målningar i den ljusa och luftiga matsalen.

Var sjätte månad byter vi ut konsten och en ny konstnär från Inuti får möjlighet att visa sin konst.
Det här är ett fint samarbete som inleddes redan 2012.