Midsommar 2019

Alla vi från Inuti önskar er en glad sommar!

Kungsholmen

Friskvårdsdag i Bergianska trädgården 5 juni

Besök I stora växthuset, lunch I Orangeriet och frisbee vid vattnet och häng på bryggan. 
En härligt solig dag tillsammans.

Naturfilm om nationalparken Tyresta

Safari Sverige är filmprojekt som har som mål att göra naturfilmer om hela Sveriges natur. I nuläget finns det 200 filmer. Konstnärer från Inuti Kungsholmen har gjort en film om Tyresta som heter Från brand till liv. Det brann i nationalparken 1999 och brandområdet har nu delvis hunnit få ny växtlighet. Filmen finns att se på https://safarisverige.nu/karta

Lilla Essingen

Konstnärspresentation vid EOA-konferensen den 25 maj i Sala

På lördagen under EOA-konferensen presenterade konstnären Ellinor Tingåker sig själv som konstnär inför en internationell publik. Hon arbetar till vardags som konstnär på Lilla Essingen.
’Jag presenterade vad jag arbetar med på Ateljé Inuti och lite hur jag är som konstnär och person. Jag berättade att jag just nu arbetar mest i gips och akrylmåleri. Under presentationen visade jag foton av en del av mina konstverk som jag har arbetat med, både måleri och skulptur.  Ett av konstverken var också med i utställningen i Aguélimuseet; en rosa känguru i betong.
Det var lite nervöst men också roligt att göra presentationen. Jag gjorde presentationen på svenska och handledaren Marcus översatte till engelska. Vid frågorna efteråt svarade jag en del på engelska. Ibland var det lite svårt att veta vad man skulle svara på frågorna från publiken.
Jag tycker att EOA-konferensen var bra och intressant men att man också kunde bli rätt så trött eftersom det var så många föredrag och det hände saker hela tiden. Jag skulle gärna vara med igen vid en framtida konferens.’

Kinesiskt skuggspel

3 juni var inuti inbjudna till det Kinesiska kulturcentret i Kungsträdgården av Maria Lundberg, tidigare handledare på Inuti i många år, numera konstnärlig ledare för det kinesiska kulturcentret. 
Vi fick se ett traditionellt skuggspel av en kinesisk mästare och hans unga medhjälpare. Det var ett rafflande skådespel om hungriga grodyngel, tuppar som slogs och kung Markatta själv. De rörliga dockorna var mycket fina och skickligt hanterade av mästaren och hans medhjälpare men ljudvolymen var mycket hög, flera av Inuti´s konstnärer lämnade lokalen och sökte sig till den tystare konsthallen där man kunde se traditionellt kinesiskt måleri.
Senare på eftermiddagen kunde man också se fotoutställningar från Anhui i södra Kina, prova mat därifrån och se traditionellt hantverk.

Västerbroplan

Biskopsvåningen

Konst av Ariella Rose och Carl Yate Johansson hänger nu i biskopsvåningen.
Både Carl och Ariella jobbar mycket med text i sina bildverk, så deras bilder gjorde sig bra tillsammans och inbjöd till funderingar kring livet, känslor och relationer människor emellan.
I vanlig ordning bjöds det på tilltugg och förfriskning vid invigningen av den nya utställningen som hölls på torsdagen den 13 juni.
Avgående biskop Eva Brunne tackade för denna och tidigare utställningar, och vi hade chansen att bekanta oss med hennes efterträdare Andreas Holmberg.
Inuti hoppas på ett fortsatt fint samarbete med biskopsvåningen.

Travel Agency : Inre resor

Under vecka 21 ägde en workshop rum i Inuti Galleri.
Konstnärer och handledare jobbade tillsammans med Mike Inglis från Skottland under en intensiv och spännande vecka.
Arbetet spred sig snabbt från galleriet, in i ateljén och ut på trottoaren utanför.
Workshopen rundades av med vernissage av dom färdiga verken på fredagen 24 Maj, som avslutande punkt på EOA konferensens första dag.
Medverkande i workshopen var:
Mike Inglis, Edvin Mattisson, Andreas Wettler, Marianne Schmidt, Hugo Karlsson, Carl Bernalt, Ariella Rose, Lisbet Hemse, Jens Nilsson, Esme´ Alexander, Max Avasoo, Buster Hollingworth, Emma Asplund och Ella Westlund.