Inuti nyhetsbrev - December 2016

Lilla Essingen


”Man måste lyssna till vad leran vill” – Hertha Hillfon

I augusti 2015 var en grupp Essingekonstnärer på utställningen Hertha Hillfon på Liljevalchs.
Konstnärerna blev inspirerade och önskade att vi skulle göra en workshop i Hertha Hillfons anda.
Under två veckor i oktober 2016 arbetade vi med lergods i stort format.
Glädjen och nyfikenheten fyllde skulpturateljén och resultaten blev spännande! En lärorik workshop som gav en kombination av varje individs uttryck i samklang med Hertha.
En av konstnärernas kommentar:
”Det var bra att lära sig ringla och träna på arbetet i helhet. Att arbeta med proportioner och att forma inifrån sitt eget jag inspirerad av Hertha”.

Politiker ställs mot väggen - kända personer i panelen

Hösten 2016 hade Camilla Holmquist en utställning med porträtt(grafikbilder) i Inuti Galleriet
 - Jag är intresserad av politik och följer aktuella händelser på TV, jag tycker att det är viktigt att människor med särskilda behov får den hjälp man behöver och att det är politikernas uppgift att se till att de blir så, säger Camilla Holmqvist. 
I en serie bilder så har Camilla på sitt egensinniga sätt tagit sig an att porträttera politiker och därtill ett galleri av kända personer i panelen.

Södermalm

JULEN - En utställning om julpynt på Hornstulls bibliotek

Varje jul plockar vi fram lådan med vårt sparade julpynt, gammalt och nytt som får oss att minnas relationer, människor och platser. Pyntet vittnar också om olika generationers syn på vad som är vackert.
På Inuti Södermalm har vi inför utställningen på Hornstulls bibliotek arbetat med våra egna favoritjulpynt, både i form av måleri, teckning och fotografi.
Utställningen pågår 9 december 2016 – 11 januari 2017

"MOSAIKON NR 2" - en mosaik-workshop

I november hade vi på Inuti Södermalm för andra året i rad en fyradagars workshop på temat kyrko-ikoner och mosaik. Idén kom ursprungligen från Anders Wettler som inspirerats av Jenny Marcus' målningar av ryska ikoner, samtidigt som han ville lära sig tekniken med mosaik. Magnus Östling var med i år igen, som vår mosaik-expert och lärare.

Västerbroplan


NOA Nordic Outsider Art samarbete och workshops fortsätter

Tisdagen 20 december träffades återigen NOA-gruppen. Konstnärer och handledare från alla våra tre ateljéer jobbade med ett av flera stafett-konstverk, denna gång ett råsidentyg som har namnet ”Birth”. Tyget har redan arbetats på i ateljéer i Danmark (GAIA) och Finland (Kettuki och Kaarisilta). Vi fick äran att lägga sista handen vid det. Vi arbetade med den livgivande modersmjölken som utgångspunkt i collage, måleri och knappbroderi.

Digital Workshop

Vid månadsskiftet oktober/november anordnade Inuti en digital workshop tillsammans med Shabnam Faraee. Då fick vi prova på att skapa med ritplattor. Några av oss var nybörjare och andra mer erfarna, men alla hade lika roligt.