Hösten 2018

Lilla Essingen

Livets träd

Livets träd är en sedvänja i många kulturer runt om i värden.
I Mexiko har man traditionellt arbetat med trädet i keramik, som sedan formas, smyckas och målas på olika sätt. Denna tradition tog vi som inspiration.
Tre Inuti-konstnärer från varje ateljé deltog och byggde sitt eget personliga träd i lera.

Kooperativresa med Inuti Lilla Essingen

Kooperativet på Lilla Essingen gjorde en konstresa till Köpenhamn 4-7 sept 2018 med besök på Louisiana, Glypoteket och Tivoli, vi hann även med att strosa på Ströget. Vi såg konst ur samlingarna på Louisiana och konst från Egypten och danskt måleri på Glypoteket. Tivoli bjöd på hisnade åkturer för de som vågade och lugnare färder för andra. Det var mycket att uppleva och alla var trötta och glada när vi kom hem.


Kungsholmen

Pop-up-biblioteket får nya luckor

För andra året kommer Inuti konstnärers bokluckekonst skydda utomhusbiblioteket under vintern i Fatbursparken, så här såg det ut förra året. Ny bokluckekonst finns att se där från cirka mitten av november.

Utställning i Inuti Galleri

Teresa Koziarz konstnär från Inuti Kungsholmen öppnar separatutställning på Inuti galleri med vernissage 15 november, pågår till 30 november.


Västerbroplan

Stop motion

Inuti Västerbroplan har under fem onsdagar arbetat med stopmotion animation. Workshopsledare är Vilma Leminen, bildpedagog och konstnär. Workshopen började med introduktion till olika stopmotiontekniker; cutout, claymation och toymation. Konstnärerna fick välja vilken teknik de ville arbeta med i sin individuella animation. Nästa vecka är sista gången och då ska det bli en filmvisning av de skapade filmerna. 

”Välkommen till månen”

Ariella Rose, konstnär på Inuti Västerbroplan, ställer ut akrylmålningar och laserkopior av teckningar och texter i väntrummet på Kungsholmsdoktorn. Utställningen pågår 18 September -  30 Oktober.