GOD JUL önskar Inuti

 

INUTI Västerbroplan

Salong Sergel

Vi vill stolt berätta att konstnärerna Evelina Rase och Sam Ahlstrand från Inuti Västerbroplan är representerade i Salong Sergel, en konstutställning i skyltfönster på Sergels torg.
"På Sergels Torg" skriver: Det har inte varit lätt att välja bland de drygt 300 bidrag som skickades in till vårt open call i oktober. Wow vilka bidrag! 29 konstnärer och kreatörer skapar Salong Sergel vintern 2020. Vi är så glada att ni alla bidrar till Sergels torgs urbana utomhusgalleri. Av alla, för alla, dygnet runt.


INUTI Västerbroplans stipendiat 2020

Hugo Karlsson
En fantasifull fighter och fritänkare. Alltid med glimten i ögat men aldrig utan ett stråk av svärta strax innanför. Det är nog det allra första vår kollega Hugo får oss att känna när vi tänker på honom. Hugo har genomgående visat prov på både styrka och målmedvetenhet under sina år på Inuti. Hans utveckling kan utan överdrift beskrivas som en förvandling. Trots (eller kanske tack vare?) en tidvis krävande livssituation har Hugo envist arbetat på, och han har dessutom inspirerat arbetskamraterna och alltid haft tid för en vänlig kommentar och ett varmt leende till oss andra. Hugo är en inspiratör och en utmanande samtalspartner med många strängar på sin lyra.


Inuti Kungsholmen

Textila ateljen

Just nu pågår textila ateljens digitala julmarknad med start den 11 december och som pågår till den 23 december. Vi säljer screentryckta textila böcker, grafittikassar, förkläden och annat roligt. Beställ på Instagram inuti_textila_ateljen.


Vi på Inuti Kungsholmen gratulerar årets stipendiat 2020!

Stipendiet gick till Mike Lundvall med motiveringen:
"I ett medryckande konstnärskap rör sig denne konstnär nyfiket över gränserna i material och utformning. Han arbetar med mod, iver och passion och har en närvarande generositet som han delar med sig av. Med sin nyfikenhet inför livet, människan och konsten, samt lusten att ständigt utvecklas, involverar han oss andra till att bli en del av hans verk.
Vi önskar Mike Lundvall fortsatt arbetsglädje i nya konstprojekt."

Inuti Lilla Essingen

Hemarbetet fortsätter

En del av konstnärerna arbetar nu hemifrån. Här ett exempel på Sofias bilder. För henne är det inget nytt. Även innan Corona-epidemin hade hon en ateljé hemma. De senaste bilderna har fokuserat på att studera ljus och skugga i motivet. Som vanligt är hon flitig och har gjort flera varianter av samma bild. Rådgivning sker med FaceTime- samtal.


Ateljé Inuti Lilla Essingens stipendiat 2020

En av årets Inuti-stipendiater, Cecilia Karlsson, tilldelades diplom och pris under Ateljé Lilla Essingens jullunch. Här är motiveringen:
"Den fina linjen - det finstilta smala tuschpennan ritar drömmar, önskningar - ritar allt som hör till – högtider, teaterdramatik såväl som den smordes liv. Ackompanjerat av skönsång växer bilderna fram. En skön värld som ibland blir till grafiska figurer eller gubbar i tyg men alltid med känslosamheten och dramatiken som ledstjärna. Året stipendium går till en konstnär som vi under lång tid haft som kollega och som vi önskar allt gott i det fortsatta arbetet. Välkommen tillbaka och ett varmt grattis till vår kära kamrat Cecilia Karlsson"