God Jul önskar Inuti

 

Lilla Essingen

Biskopsvåningen

Denna gång fick Lilla Essingen äran att ställa ut i Biskopsvåningen. Det var två konstnärer som båda jobbar med arkitektur på olika sätt som skapade en utställning tillsammans.
Inéz Holjales ställer ut teckningar, en målning och ett mosaikhus.
Kristoffer Ekelund ställer ut tre målningar.

Liljevalchs Vårsalong 2020

På luciadagen lämnade fyra Inutikonstnärer in sammanlagt 19 verk som visas på kommande Liljevachs Vårsalong

Välkomna till öppningen av Vårsalongen fredagen den 10 januari.
Utställningen pågår till söndagen den 22 mars.

https://www.liljevalchs.se/utstallningar/varsalongen2020/


Västerbroplan

Skulpturprojekt

Lera är ett fantastiskt formbart material! Vi har skulpterat under drygt en månad. Modell för porträttstudier var Eva-Karin som är ansvarig i ateljén. Sedan fortsatte vi med reliefer, där skulpteras svagt upphöjda figurer på ett plant underlag. Nu står allt vi modellerat på tork för att brännas efter julhelgerna.

Fakulteten workshop

Fyra konstnärer från Inuti och tre konstnärer från Medis 5 arbetade som workshopsledare under skolornas höstlov. Vi höll till i Dieselverkstaden i Nacka och tog emot barn och ungdomar mellan 3-15 år. Alla fick måla på teman som växter, kroppen och djur på stora kartonger. Det blev figurer som vi sedan skar ut och Dieselverkstadens foajéväggar fylldes med många verk. På fredagen var det vernissage.
Workshopen leddes av konstnärerna Magnus Sieurin, Sam Ahlstrand, Emma Asplund och Stephanie Lamothe från Inuti Västerbroplan och av konstnär Torbjörn Berg. Projektet var ett samarbete mellan Professor Apa, Inuti, Medis 5 och Kulturhuset Dieselverkstaden med stöd av Region Stockholm.


Kungsholmen

Sidenmåleri

Under tre tillfällen i december är kursledare Erika Sandberg från Medborgarskolan här och har workshop! Deltagarna målar med olika sorters färg, akryl och sidenfärg på viskos och silke.     

Julmarknad

Efter ett halvår av flitigt sömnadsarbete öppnade Inutis textila ateljé årets julmarknad på Inuti Galleri under luciahelgen. Marknaden hölls för andra året och innehöll en hel del nya produkter som textila böcker och barnförkläden, tillsammans med nyproduktion av storsäljarna för förra året. Följ gärna ateljén på Instagram där färdigsydda produkter läggs ut kontinuerligt https://www.instagram.com/inuti_textila_ateljen/.