GLAD PÅSK önskar Inuti

Vi önskar er alla en glad och trevlig påskhelg!


Inuti Kungsholmen

Ossian Rådmark- en upptäcktsresande surrealist på Inuti Galleri

Den 15/4 - 30/4 visar Inuti Galleri målningar och teckningar av Ossian Rådmark- surrealistiska drag med mycket vemod bakom inspirationen. Utställningen sammanfaller med Stockholms Kulturnatt, som för andra året i rad blir digital. Vi har gjort en film som släpps den 24/4 klockan 18:00 på Kulturnatt Stockholm Play - ett stort digitalt bibliotek där innehåll från över 130 kulturaktörer kan upplevas hela kvällen och den följande veckan.

Teckningssalongen 2021 

Vi säger grattis till Charlotte Erlandson som kom den första jurybedömda salongen på Väsby konsthall i teckningens ädla konst. Hon representeras med verken "Nordisk vidd", "Skogsmark" och "Kalt landskap".
Till Väsby konsthalls teckningssalong lämnade 94 konstnärer in 256 verk och juryn antog 57 konstnärer från Luleå i norr till Helsingborg i söder, totalt visas 87 verk.
Juryn består av konstnärerna Martin Heap, Eliana Borozanov och Björn Bergman. Utställningen pågår mellan 13 mars till 11 april.


Inuti Lilla Essingen

Vårsalongen 2021

Åsa Liljeholm har för fjärde gången i rad lyckats charma juryn. Denna gång visar hon fem målningar med inspiration från en annan stor konstnär nämligen Pablo Picasso.
Årets salong som skulle vara "den hundrade" har flyttats fram pga covidpandemin. Planen är att den öppnar i april, osäkert vilket datum.

Enchantment/förtrollning

David på vernissaget och ett av de skotska konstverken

Konstnärer från Skottland och Sverige tolkar mytologiska varelser och berättelser.
Under ett år har vi haft ett utbyte på distans mellan konstnärer från Inuti Lilla Essingen och konstnärer från Art Angel i Skottland. I februari och mars visades konstverken i en gemensam utställning på Inuti Galleri. Det var en jättefin utställning och nu kommer den att resa vidare för att visas i Skottland senare i år.


Inuti Västerbroplan

Estradpoesi

Skrivarcirkel 2021 är på gång, detta år är temat estradpoesi.
I veckan träffade vi konstnären Åsa Eliesson och hade workshop. Vi skrev texter som vi sedan bytte med varandra och bearbetade för att läsa upp dem för varandra. Vi avslutade med att alla gjorde sin "entré på estraden"- spännande och nervöst!
Vi fortsätter arbeta med skrivande och hoppas på ett framförande i höst!

Rya

Rya på gång av Ariella Rose och Agneta Lindberg

"Svart på vitt-och en gnutta färg", ryaprojektet pågår och vi kommer visa det i rumsligt grepp då verken är klara. Alla håller sig till formatet 50 x 50 cm så det blir unika byggstenar, en "etthet" av delar. Spännande att följa. Textila ateljén är också med från en annan del av Kungsholmen!