Glad Påsk önskar Inuti

Kungsholmen

Påskpynt med Zafire

Inför påsk och vår årliga gemensamma påsklunch, började vi med traditionellt påskpyssel. Vår handledare Zafire höll även en praktisk övning i att skapa skulpturer med ärtor, tandpetare och plaströr som ska pryda vårt fina påskbord.

Workshop med Tomas Woodski

Textila ateljén fick besök av konstnären och konstpedagogen Tomas Woodski som höll en workshop i textila applikationer 5/4. Alla deltagare på workshopen gjorde var sin sida till en textil bok med den gemensamma att alla sidor skulle innehålla minst en form och minst en bokstav. Tomas har tidigare hållit workshop för oss i molas som är en teknik för inverterade applikationer där en jobbar med djup i textilerna istället för att bygga med lager på lager som vi gjorde nu. Den färdiga boken från workshopen kommer finnas att "läsa" i textila ateljén.

Västerbroplan

Sida vid sida

Hugo Karlsson, konstnär på Inuti Västerbroplan och Katri Stenberg, konstnär och mentor från Kettuki i Finland samarbetade på Inuti under tre dagar i februari. Förra året möttes de i Tavastehus då Hugo också besökte Katris ateljé, och de har mötts då och då genom åren. Detta gjorde att Katri ville lära känna honom bättre genom att arbeta konstnärligt tillsammans.
Katri Stenberg har fått medel från Finska kulturfonden för att arbeta tillsammans med  konstnärer verksamma inom Outsider Art.

Plexiglasmålning

Under några dagar fick konstnärer på Inuti Västerbroplan prova på att måla akryl på plexiglas, och skapa scener med djup då flera plexiglas placeras framför och bakom varandra. Deltagare var Marianne Schmidt, Agneta Lindberg, Magnus Sieurin och Emma Asplund. Nidal Sawas som är konstnär från Syrien och som arbetar hos oss, var workshopsledare och inspiratör.

Lilla Essingen

Debutantutställningar

I april månad har två av våra konstnärer haft sina första separatutställningar. Fabrizio Ghiglione har ställt ut teckning och måleri på Farsta Bibliotek och Inés Cecilia Horjales har visat en serie mosaiktavlor på vår utställningsvägg i matssalen - "Mitt i Maten" på Inuti Lilla Essingen.

Månadens material

I skulpturateljén har vi börjat med månaden material; varje månad introduceras ett nytt material som en kan experimentera med och lära sig mer om ett par gånger i veckan tillsammans med handledare. I april har vi arbetat med materialet gips.