Glad Midsommar!


Ateljé Lilla Essingen

Strömmingsfiske i midsommartid

Strömmingsfiske vid Nacka strand har blivit en tradition på Lilla Essingen. Storfiskarna Buster Hollingworth och Sofia Wiksén hade fullt sjå att kroka av strömmingarna som nappade som aldrig förr.
Buster passade på att testa sina språkkunskaper bland fiskarna på kajen, man kan höra många olika språk där. Dagen efter bjöds alla som ville på nystekt strömming av Peter Kinny och fiskargänget.

Utflykt till Skarpnäcks Kulturhus

Den 12 maj åkte ett gäng från Lilla Essingen på utflykt till Skarpnäcks Kulturhus för att se Konstskolan LINNEA’s vårutställning Skarpsynt. Vi fick en guidad tur av en lärare och två konstnärer från konstskolan och fick veta mer om de olika konstprojekten som de jobbat med under året. Utställningen var väl värd ett besök med mycket intressanta och tänkvärda konstverk.

Efteråt blev det lunch i kulturhusets restaurang och en långpromenad i det närliggande naturområdet. Det var en mycket trevlig och inspirerande dag!


 

Ateljé Kungsholmen

Inuti antagna till festivalen Spring Beast 2020

2018 hölls den första av ett antal graffitiworkshops på Inuti med handledarna Robin och Max. Och i år har vi blivit antagna till nordens största festival för urban konst, Spring Beast! Konstnärerna Ossian Rådmark, Sabina Ståhl, Marianne Schmidt ska tillsammans måla en 13.5 kvm stor vägg.

Observera nya datum p.g.a rådande läge:
Invigning 15/8
Festivalhelg 20-22/8

Konst med inspiration av Carl och Karin Larsson

Hanna Björklund har sytt två stycken linneservetter och broderat hundar i korsstygn och monogram.
Detta är ett samarbete med Medis 5, de är inbjudna till ett glesbygdsprojekt i Sörmland där dessa verk ska ingå i en digital utställning med Inspiration av konstnärerna Carl och Karin Larsson.

"Jag har länge varit inspirerad av Karin Larssons skapande, framförallt av alla hennes textilier och moderna design av mönster och möbler.
Dels har jag sett några utställningar, läst en del böcker och när jag var på Sundborn fick jag en fantastisk upplevelse av Karin Larssons hem. Förutom folkkonst är jag intresserad av hundar, så när det gick att sammanföra detta så var lyckan gjord för mig."

Hanna


 

Ateljé Västerbroplan

Inutikonstnärer representeras i Italien

IncontrArti gick ut med en Open Call i våras, ett event skapat av Associazione Museo Art Brut Firenze, Florens, Italien.
Juryn har beslutat att uppföra väggpaneler med utgångspunkt från skisser av Sam Ahlstrand "The Trumpet" och Evelina Rase "Blossom".
Marianne Schmidt är även inbjuden att visa sin film "För min skull" i samband med en Open Call för kortfilmer. Hennes film kommer visas i oktober på Associazione Museo Art Brut Firenze.

Hugo Karlssons film "You and Eye" till Barnes Filmfestival, UK

Konstnären Hugo Karlssons film "You and Eye" har valts ut och kommer att vara del i den Londonbaserade Barnes Film Festival.
Festivalen visas i år online 18 - 26 juni.
Filmen har skapats i samband med Out by Art - ett videoexperiment inom Nordic Outsider Art som hade premiär på Moderna Museet i Stockholm 2018.
Barnes Film Festival startade 2016 och går nu av stapeln för 5:e gången! Festivalen firar mångfald, passion och kreativitet och ansluter till alla filmskapare-och alla som är intresserade av film. Filmmakare från hela United Kingdom deltar, såväl som prisbelönta filmare från hela världen. Kom med till vår nästa festival och var en del av något fantastiskt!

Vi är så stolta.