Lisbet Hemse

Som femtiotalsbarn har jag hunnit med en hel del hittills - yrken, utbildningar plus allt annat ett liv kan rymma. Barnskötare, vårdare, brevbärare, sekreterare, syo i grundskolan, korrekturläsare och redigerare har jag bland annat jobbat som. Mest av allt har jag dock varit mamma till tre fantastiska personer i drygt fyrtio år. Det är nog det jag är mest stolt över.
Jag har alltid haft ett stort intresse för konst och ofta hamnat i samtal om det, även innan jag började på Inuti i april 2011. Som barn drömde jag om att bli författare eller journalist, men sällan om att bli konstnär. Ibland överraskar livet oss, eller hur?
I ateljén håller jag mest på med textil, collage, foto och installationer, men jag har även målat akvarell och gjort en kortfilm. Det bästa jag vet är att arbeta med text och bild i kombination. Då kan jag använda mig av alla mina uttryck samtidigt.
På fritiden läser jag nästan jämt, stickar, syr och snickrar. Jag cyklar och går långt alla årstider. Och så umgås jag mycket med mitt barnbarn som snart fyller sju år, och min mamma som är nittio. Ålder på vänner är faktiskt rätt ointressant. För övrigt älskar jag att köra bil, även om jag inte äger någon längre, avskyr att flyga, att åka ålandsbåt och kallprat och mingel. Har svårt för sliskig inställsamhet och föredrar ärlighet som svider lite ibland.

/Lisbet Hemse i mars 2019