Inuti → Daglig skapande verksamhet (LSS) i Stockholm

 

Marianne Schmidt

Marianne Schmidt

Västerbroplan

Född

1978

Utbildning

Arkitektexamen, Lunds tekniska högskola 2004

Kurser i silversmide och snickeri, Aktivitetshuset, Stockholm 2009-2014

Utställningar

Marianne har deltagit i flera utställningar/ grupputställningar, exempelvis Om än ej vackert  Galleri Trädgårdsgatan 2, Stockholm med Hugo Karlsson (2019), Kaarisilta Art Biennale, Finland (2015 och 2019), Utsikter och Insikter, Stockholms läns museum (2017). Hon skapade med Agneta Lindberg filmen “Inuti Galleri” som visades under Kulturnatt Stockholm 2020.

Övrigt

Marianne Schmidt deltog som dokumentärfilmare och var med att driva kortfilmsprojektet Out by Art, som visats bl.a Moderna Museet i Stockholm och flera internationella festivaler (2017-18).

Hon initierade och drev projektet Living Autism med 22 nordiska deltagare, som visats på Inuti galleri och Edsviks konsthall inom ramen för “Outsider Art Sverige-Japan” (2016-17).

Marianne var även med i projektgruppen som arrangerade European Outsider Art-konferens i Stockholm 2019.

Arbetar på Inuti sedan 2014.

Egen beskrivning

För mig är det konstnärliga skapandet ett sätt att använda mina personliga erfarenheter för att utforska allmänmänskliga och samhälleliga strukturer. Jag använder mig av olika tekniker i mitt sökande, såsom film, skulptur, fotografi och teckning, där orden är ofta återkommande. Genom att konstnärligt undersöka och i viss mån återskapa mig själv, undersöker och i viss mån skapar, jag världen jag lever i. Men jag lär mig också något om världen du lever i. Om det vill jag berätta.

Konst i urval

Verk i Inuti Collection

Se hela Inuti Collection

Dela inlägg

Kopiera länk till utklipp

Kopiera