Inuti → Daglig skapande verksamhet (LSS) i Stockholm 

Lisbet Hemse

Lisbet Hemse

Västerbroplan

Född

1953

Utställningar

Projekt

2018-19 Inuti möter konstnären Primus Mortimer Pettersson. Sex Inutikonstnärer tolkar Primus verk. Utställning i Primusrummet, Östersund (2018) samt Inuti galleri (2019).

2016-2017  Living Autism – deltagare
22 Nordiska konstnärer gestaltade aspekter på livet med autism i personliga konstverk. Projektet resulterade I en utställning, föredrag och en katalog, såväl som en presentation på en konferens.

2015-2017 NOA, Nordic Outsider Art bildas, startar med en resa till Finland där idé och former för samarbetet lyfts mellan verksamheter i Norden. Workshops tar plats kring kollaborativa verk som postas mellan ateljéerna, på Inuti Ullworkshop och föredrag under 2 dagar, hos GAIA i Danmark sker ljudworkshop och ett samarbete kring filmen ”Törst. Deltar i kollaborativ process, agerar i ett farsartat drama kring avsaknaden av vatten. Samarbetet leder till filmfördjupning på Inuti Västerbroplan.

2013 Egna rum – projektet omfattar 7 konstnärer som  tillsammans med handledare arbetar med textila verk i större format. Gruppen erhåller medel från Estrid Ericsons stiftelse som möjliggör resa och installerande av utställning hos Atelier Herenplaats i Rotterdam, Holland. En katalog görs. Visar ”Längtan”, objekt bestående av stickade luvor i en installation av små till monumentalt format. Interaktivt.

Offentligt verk

2014 ”Första skoldagen” Specialpedagogiska institutionen, Stockholms universitet

Lisbet har deltagit i flertalet utställningar: ” Art Brut Sverige-Japan”, Edsviks konsthall Living Autism(2018), ”Utsikter och insikter”, Stockholms läns museum(2017), ”I takt med att min skrud läks”, Inuti galleri (2016), “Härligheter”, Södertälje konsthall(2014), ”Rörelse”, Svenska Sjömanskyrkan, London (i samband med Paralympics)(2012).

Övrigt

Lisbet Hemse arbetar på Inuti sedan 2011.

Egen beskrivning

Som femtiotalsbarn har jag hunnit med en hel del hittills – yrken, utbildningar plus allt annat ett liv kan rymma. Barnskötare, vårdare, brevbärare, sekreterare, syo i grundskolan, korrekturläsare och redigerare har jag bland annat jobbat som. Mest av allt har jag dock varit mamma till tre fantastiska personer i drygt fyrtio år. Det är nog det jag är mest stolt över.

Jag har alltid haft ett stort intresse för konst och ofta hamnat i samtal om det, även innan jag började på Inuti i april 2011. Som barn drömde jag om att bli författare eller journalist, men sällan om att bli konstnär. Ibland överraskar livet oss, eller hur?

I ateljén håller jag mest på med textil, collage, foto och installationer, men jag har även målat akvarell och gjort en kortfilm. Det bästa jag vet är att arbeta med text och bild i kombination. Då kan jag använda mig av alla mina uttryck samtidigt.
På fritiden läser jag nästan jämt, stickar, syr och snickrar. Jag cyklar och går långt alla årstider. Och så umgås jag mycket med mitt barnbarn som snart fyller sju år, och min mamma som är nittio. Ålder på vänner är faktiskt rätt ointressant. För övrigt älskar jag att köra bil, även om jag inte äger någon längre, avskyr att flyga, att åka ålandsbåt och kallprat och mingel. Har svårt för sliskig inställsamhet och föredrar ärlighet som svider lite ibland.

/Lisbet Hemse i mars 2019

Konst i urval

Verk i Inuti Collection

Se hela Inuti Collection

Dela inlägg

Kopiera länk till utklipp

Kopiera