Inuti → Daglig skapande verksamhet (LSS) i Stockholm

 

Agneta Lindberg

Agneta Lindberg

Västerbroplan

Född

1963

Utställningar

Separatutställningar: ”ReFÅRmerat”, Café Birger, Stockholm (2014), ”Ett möte med den Västgötska slätten”, Residency samt utställning (11 meter lång målning)(2015), ”Proposagonistiska porträtt och Västerbron”, Mosaikteatern, Stockholm(2019).

Grupputställningar, ett urval: Huddinge vårsalong 2020, ”Solna Konstfilmsfestival” (2019), ”Nya Stjärn-Scott”, Hässleholm(2018), ”Art Brut Sverige-Japan”, Edsviks konsthall Living Autism(2018), ”Kaarisilta Biennale”, Finland ”Fishing trip to Fjällsjöälven”, ”Utsikter och insikter”, Stockholms läns museum(2017), ”Perceptions”, Cork, Irland(2016).

Övrigt

Agneta Lindberg skapar i samarbete med Marianne Schmidt filmen “Inuti Galleri” som visas under Kulturnatt Stockholm 2020.

Medförfattare till boken ”Vill du ha hjälp-Nej tack, gärna!”, Gothia förlag och föreläser regelbundet om att leva med NPF-diagnos.

Agneta Lindberg arbetar på Inuti sedan 2005.

Inuti Västerbroplans stipendiat 2015.

Egen beskrivning

Jag fick min Aspergerdiagnos som 40-åring – bättre sent en aldrig… Året därpå, i maj 2005, började jag på Inuti. I ”bagaget” har jag studier i överflöd. Jag har samlat på mig drygt 265 hp, främst från KTH och inom datateknik, jag har även utbildat mig till Asperger-informatör på Ågesta folkhögskola. Jag gillar att plugga, och kunskap är ju aldrig tungt att bära..!
Några konststudier har det däremot inte blivit, och när jag började på Inuti hade jag inte ”ritat” sen jag var barn. Idag är jag närmast beroende av att få skapa och uttrycka mig konstnärligt.

Utanför Inuti är mitt ”kall” att öka förståelsen och sprida kunskap om AS/autism. Jag föreläser och coachar, samt är attitydambassadör i den rikstäckande kampanjen (H)järnkoll, www.hjarnkoll.se.
Jag tycker också om att skriva och är en av författarna bakom boken ”Vill du ha hjälp? – Nej tack gärna!” (utgiven på Gothia förlag).

På fritiden blir det mycket hund. Jag och min storpudelkille tränar och tävlar inom flera olika discipliner. Dito är även certifierad servicehund och fungerar som min ledsagare. Sommaren 2019 flyttade även hans dotter Lotta in.

Dito är den viktigaste ”personen” i mitt liv och Inuti är mitt tuskulum.

Konst i urval

Verk i Inuti Collection

Se hela Inuti Collection

Dela inlägg

Kopiera länk till utklipp

Kopiera