Utsikter och insikter - Konstnärer från Inuti tolkar Stockholm

"Utsikter och insikter"
Konstnärer från Inuti tolkar Stockholm
Konstnärerna i utställningen har alla har utgått från samma tema: Stockholm. Här är deras tolkningar av storstaden. Inspiration har de fått av konstnären Josabeth Sjöberg som målade akvareller av Stockholm under 1800 -talet. Hon målade Stockholm då och konstnärerna har målat Stockholm nu. En del har utgått från interiörer och en del från vyer över staden, liksom Josabeth gjorde i sitt konstnärskap.
Här möter du konstverk gjorda av 37 konstnärer från Inutis ateljéer. Tillsammans har de ett brett konstnärligt register.
Att det finns oändligt många sätt att se på staden är tydligt i utställningen. Konstnärerna från Inuti har var och en skapat sin version av Stockholm med omnejd.
De har arbetat med olika tekniker som skulptur, måleri, textil, teckning, mosaik, digital bild och fotografi; var och en med sitt uttryck.
Vi hoppas att utställningen ska ge dig som besökare nya utsikter på Stockholm och insikter om konstens möjligheter för alla och envar.

Vernissage 18 maj, 17.30-19. Utställningen pågår fram till och med 3 september.

Varmt välkommen!

Museets öppettider:

15 augusti – 25 juni
Tisdag: 12:00 - 19:00
Onsdag - torsdag: 12:00 - 17:00
Fredag - söndag: 12:00 - 16:00
Måndagar: Stängt

26 juni – 13 augusti
Måndag - fredag: 12:00 - 16:00
Lördag - söndag: Stängt

Adress:

Museets huvudentré, Järnvägsgatan 23 vid Hesselmans torg. Det går också att komma till museet via Dieselverkstadens huvudentré på Markusplatsen, plan 2, Sickla.