INUTI NYHETSBREV, SOMMAR 2017

Vi inleder med att önska en riktigt härlig sommar och att tipsa er om utställningen Utsikter och insikter: Trettiosju konstnärer tolkar Stockholm, där flera av våra konstnärer ställer ut. Den 3 september är det ”finissage” på Stockholms Läns Museum i Nacka.


Lilla Essingen

Keramik och politik

På Inuti Lilla Essingen höll handledare Ulrika en workshop i keramik med tema politik, den 8-11 maj.
Efter att ha besökt utställningen Tyre av konstnären Ai WeiWei på galleri Forsblom,
gestaltade konstnärerna sina egna tankar om det som sker i samhället genom skulpturer och reliefer. Materialet som användes var röd och vit lera med chamotte som målades med engobe.
Deltog gjorde; Sara, Chang Im, Ellinor, Camilla, David och Carl, tillsammans med handledarna Ulrika och Adriana.


W_i_i_s_s_t

Ett experimentellt pågående konstnärligt arbete, deltagare är Kristoffer Ekelund och Jan Albert Carlsson på Inuti Lilla Essingen. Under många år har vi haft ett samarbete med La S Grand Atelier i Belgien, där vi gjorde ljudinstallationer och musikframträdanden. Bland annat på cirkusfestivalen Biennale Internationale des Arts du Cirque i Marseille, Stockholms Kulturfestival, rockfestivalen Ward'in rock Festival i Vallonien och på Moderna Museet i Stockholm år 2015. Projektet är inspirerat av just det samarbetet.
Redovisning, performance, musik, videokonstverk, samtal, eller att bara vara? I processen ingår något av allt detta.

 


Södermalm

Kooperativresa till Siaröfortet

Kooperativet Inuti 2 reste 1-2 juni med båt till Kyrkogårdsön och bodde på jättemysiga vandrarhemmet. Vi besökte Siaröfortet, målade akvarell, badade bastu med havsdopp, gick på "Blommenad" med Anders som guide, grillade korv och mashmallows. Vilken härlig försommarresa!

 

Kreativa hjärnor

Samlingsutställning med 15 konstnärer inom målning, keramik, skulptur, foto & silver.

Från Inuti deltar Magnus Östling med mosaiker och Charlotte Erlandsson med målningar.
VÄLKOMMEN TILL VERNISSAGE PÅ GALLERI SVEA
Köpmangatan 4 i Gamla stan, Stockholm
Lördagen den 24/6 2017 kl 12.00-18.00. Öppet söndag kl 12-16, måndag - torsdag kl 12-18.
Utställningen pågår t.o.m. 29/6. 

Västerbroplan

Filmworkshop

I maj har vi arbetat med en filmworkshop. Lisbeth Hemse, Marianne Schmidt och Hugo Karlsson fick hantera kamera, regi och klipparbete under 4 dagar. Dokumentärfilmaren Sven Blume fanns tillhands. Denna stumfilm visades senare inom nordiska nätverkets konferens där analoga ljud skapades av alla deltagare.

 

Utmärkelse i samband med Kaarisilta Biennal

Jens Nilsson tilldelas en särskild utmärkelse i samband med Kaarisilta Biennale som öppnar den 21 juni i Finland. Ett stort antal konstnärer från Inuti deltar med verk.
Stort grattis till alla medverkande!