Inuti Nyhetsbrev - Midsommar 2018

Glad midsommar önskar alla Vi på Inuti!


Lilla Essingen

Connecting spontaneous expressions

Den 25 maj öppnades utställningen “Anslutning av spontan utryck” i RIERA STUDIO.
 Det är första gången som internationella konstnärer inom Art Brut visas i Kuba.
 Konstnärer från USA, Kuba och Sverige deltar och Sverige representeras av 10 Inuti konstnärer. 


Det blir också första gången som internationella konstnärers verk kommer att visas i Latinamerika. Båda programmen, precis som Art Brut Project Cuba, är unika vid tillämpning av mycket specifika arbetsmetoder, men de har som en gemensam uppgift att erbjuda personer med speciella behov och en stor kreativ potential - de flesta med kognitiva och psykiska utvecklingsstörningar - en miljö för deltagande och social återintegrering genom konst alltid ta hänsyn till förutsättningen att respektera sina personliga utrymmen och att "låta dem vara" inom sina egna realiteter. Utställare och utställare av Art Brut Project Cuba: Samuel Riera och Derbis Campos skickar en öppen inbjudan till specialister och allmänheten med önskan att främja ett utbyte och provocera reflektioner om Art Brut och Outsider Art genererade i så olika sammanhang som olika är de länder vars artister kommer att delta i detta tillfälle. På samma sätt finns det fortfarande förväntningar för de kubanska institutionerna och nya konst- och vetenskapsspecialister, att ge tillräcklig uppmärksamhet åt dessa ämnen och ansluta sig till insatserna från Art Brut Project Cuba i främjandet av dessa singulära konstfyndigheter.

www.rierastudioart.com


Kungsholmen

Kooperativresa till Kolmården

Den 7 juni åkte steg vi ombord på en buss mot Kolmården. Väl där spenderade vi den första dagen med att studera parkens olika djur, åka bergodalbana och avnjuta glass i solen. Dagen avslutades med simtur och grillning på FirstCamp, där vi också spenderade natten.
Dag två begav vi oss tillbaka till djurparken och avnjöt en utsökt delfinshow och flanerade där efter i det fina vädret.

Alla var mycket nöjda med expeditionen.


Västerbroplan

 

Dansa och måla -  en workshop där dansen, måleriet och musiken samspelar.

I maj hade vi på Västerbroplan besök av Caroline Östberg, dansare.
Vi dansade tillsammans till lugn musik.
Vi dansade snabbt och långsamt, stort och litet, vridet och rakt.
Vi tecknade av en dansrörelse på ett stort papper och alla målade sedan sitt rörelseporträtt.
Efter det hängde vi upp bilderna i rummet så att det blev en scenografi som vi sedan dansade till. På slutet tittade vi på bilderna och pratade om dem.

Godispapper och sömnad!

11-14 juni på Inuti Västerbroplan
Workshop med prasslande och skimrande godispapper har ägt rum på Inuti Västerbroplan. Den Helsingforsbaserade konstnären Virpi Vesanen-Laukkanen har arbetat med detta material sedan 2004, vid sidan av ytterligare textila projekt. Under fyra dagar har hon på ett inlyssnande sätt inspirerat oss att arbeta med att skrynkla, vika, sy och limma under temat hattar och kragar för att avsluta med fest. Ett besök hos hattmakaren Barbro Scott gav perspektiv och nya idéer att fortsätta med.