INUTI NYHETSBREV, DECEMBER 2017

Lilla Essingen

Liljevalchs vårsalong

12 januari  25 mars 2018

Åsa Liljeholm konstnär på Inuti Lilla Essingen är återigen med på Liljevalchs vårsalong, hon har gjort en serie tolkningar av Edvard Hooper målningar på ett högst personligt vis har hon transformerat kända verk till Åsa´s värld.  Åsa har jobbat på Inuti i nästan 20 år och vi är så stolta och glada för hennes skull. Hennes hårda arbete och tålamod inspirerar oss!Julia Göransson i Raw Vision

Julia Göransson som arbetar på Ateljé Inuti Lilla Essingen blir just nu uppmärksammad i tidskriften Raw Vision. En konsttidskrift som har spridning över hela världen.
Det är Eva Olofsson som skrivit artikeln där hon berättar om den till synes outsinliga skaparkraft som denna konstnär har.

https://rawvision.com/articles/julia-goransson

 


Kungsholmen

Jag minns min morfar – En utställning av Carina Pettersson, ateljé Inuti Kungsholmen, i en glasmonter på Gärdets tunnelbanestation.

19 december  19 januari

"Jag heter Carina Pettersson och är barnbarn till Karl Axel Pehrson...
...Jag är 34 år och är själv konstnär och skulptör, precis som morfar. Jag delar min morfars bildvärld med intresse för abstrakta mönster och inspiration från djurens och växternas värld. Här visar jag mina olika tekniker. De två elefanterna har jag tovat. Mönstret på golvet har jag tecknat och målat. Båda verken kommer ur min fantasi." (utdrag ur utställningstext)


Inuti Stipendiat 2017

Britt O tilldelas Inuti Kungsholmens konstnärsstipendium 2017.

"Britts skapande med en mångsidighet i uttryck och experiment i olika tekniker är en inspiration för konstnärskollegor på Inuti.
Detta tillsammans med den stora nyfikenhet och lust inför skapandet som Britt ger uttryck för, är en glädje för det gemensamma ateljéarbetet.
Inuti Kungsholmen önskar Britt fortsatt lycka i sitt fortsatta arbete."Västerbroplan

Dolls

Vi gratulerar Petra Muller, Jenny Nyborg och Sam Ahlstrand, de tre konstnärerna från vår ateljé som kommer att delta i den jurybedömda utställningen Dolls hos Project Ability i Glasgow!

Frida Kahlo, virkad 2017


Out by Art

Sex konstnärer med olika funktionsvariationer. Fem konstfilmer. Fyra Nordiska länder. En dokumentärfilm, som med en djupt personlig blick utforskar konsten och konstnärskap utanför normen.

Vi har glädjen att meddela att Out by Art, detta nordiskt filmprojekt vi nu arbetar med för fullt, blivit antaget för presentation på den årliga nätverks-konferensen arrangerad av EOA, European Outsider Art Association. Denna gång sker den hos Outside In i Chichester, England i maj 2018.

Marianne Schmidt och Hugo Karlsson filmar i ateljén.