Inuti nyhetsbrev - April 2017

Hej alla kära nyhetsbrevsprenumeranter!
Här kommer årets första nyhetsbrev från Inuti.

Vi vill också passa på att önska er en glad påsk och en ljus och fin vår.

/Alla vi på Inuti

 

Lilla Essingen


Inventering – Sofia Wiksén

Sofia Wiksén har haft en utställning som hette ”Inventering”, en tillbakablick på fem års arbete. Det kom mycket folk på vernissagen och såg den fina utställningen. Sofia och Peter berättade om hennes arbete hur hon tecknat ljus och skugga mest på djur, men också hus och slott, massor av skisser i kol och flera väl genomförda målningar. Hon har också gjort träskulpturer och arbetat med mosaik. Sofia har varit med och hängt utställningen och känner sig mycket nöjd. Hon sålde också några målningar.


Picasso och jag – Sara Saremi

Sara Saremi har haft utställningen ”Picasso och jag” på Fanfarens café i Farsta bibliotek.
Hon visade teckningar, målningar, tovningar och broderier inspirerade av Picasso samt självporträtt.
Sara; – Jag älskar Picasso, det är spännande med kubismen och alla färger i hans målningar. Det är även kul att göra självporträtt, att få jobba med färgerna och få en lyster i bilderna.

Södermalm


Workshop i Molas

Tomas Wood Näslund gästade Inuti Södermalm i mars med en workshop i ”Molas”, en gåtfull och tidskrävande textil teknik som praktiseras av Gunafolket på Panamas nordostkust vid Karibiska havet. Vi jobbade i två timmar, och som Hanna sa: ”Man blev ju helt fängslad!”.


Ångestloppet 2017

Den 23 mars åkte vi från Inuti Södermalm till Götgatan i Stockholm för att delta i ”Ångestloppet” som anordnas av Fountain House. Det var deltagarrekord i år, över 600 personer, både barn, vuxna och hundar! Roligt och stärkande och solen strålade!


Västerbroplan


Studiebesök på Drömlokalen

Inuti Västerbroplan besökte Drömlokalen i Nacka. Initiativtagaren Ziggy Berglund visade oss runt i dessa fantastiskt kreativa lokaler där man kan jobba med skulptur, textil, stopmotionfilm och mycket annat.

Dromlokalen.se


Vattenexperiment

En övning vi var med om i januari leddes av Max Avasoo, vår praktikant från Nyckelviksskolans hantverkspedagog-linje. Under en timme iakttog vi föremål som var nedsänkta i vatten. En leksakshäst och en dinosaurie i plast, i ett annat kärl en grön t-tröja. Hur bryts linjerna, hur upplever vi tyngdlagen, vad är det som händer? Med valfri teknik kunde vi tolka det vi såg.