Lisbet Hemse

Jag föddes i Stockholm 1953 och började på Inuti våren 2011, först i ateljén på Södermalm. Sedan oktober 2016 har jag ingått bland konstnärerna på Västerbroplan.
För mig är alla konstnärliga uttryck och metoder intressanta. Jag har alltid haft ett stort intresse för konst som fenomen och har ofta under livet hamnat i samtal som berör konst. Som barn drömde jag om att bli författare eller journalist. Mina yrken har varit många. Bland annat har jag arbetat som studie- och yrkesvägledare i grundskolan, som korrekturläsare och som brevbärare. Jag har också varit vårdare i en daglig verksamhet i många år, vilket nu ibland ställer till en del förvirring för mig.
På Inuti arbetar jag mest med textil och foto, men jag har även målat akvarell och akryl och gjort en kortfilm. Det är lustfyllt för mig att arbeta med text och bild i kombination. Då känns det som jag kan använda mig av alla mina uttryck samtidigt.
Vid sidan av Inuti föreläser jag då och då, vanligtvis om att både vara anhörig till personer med och själv ha egenskaper inom neuropsykiatriområdet. Jag sjunger också i kör, tycker om att cykla och vara utomhus, läsa, sticka, sy och snickra.
/Lisbet Hemse i mars 2017

Porträttet är taget av Kristofer Hemse