Om oss på Inuti Kungsholmen

Inuti Kungsholmen - daglig verksamhet för personer med funktionsnedsättning.

Vi startade 2003 som en satellitateljé till Ateljé Inuti. Vår dagliga verksamhet är inriktad på konstnärligt begåvade personer inom autism spektrumet- Aspergers syndrom, högfungerande autism. Här arbetar personer som vill fördjupa sin konstnärliga- och personliga utveckling. Att arbeta konstnärligt och kreativt ger självförtroende.

Här finns vi Ateljéerna ligger på Parmmätargatan1, nära T-bana Rådhuset.

Egna ateljéer Vi är en ateljé med 20 heltidsplatser. Det finns också möjlighet att dela en heltidsplats med någon. De som har ateljéplats hos oss har egna arbetsplatser i mindre rum som delas med en eller två personer. Det mindre formatet på arbetsplatsen ger stora möjligheter till lugn och koncentration. Var och en som har ateljéplats hos oss på arbetar i sin egen takt och deltar utifrån sin förmåga.

Det här arbetar vi med Här arbetar vi bl.a. med måleri, teckning, skulptur, textil och installationer. Vi arbetar både med enskilda projekt och gemensamma uppgifter, material och teman. Vi har genomgångar där vi tittar på varandras konstverk och lär oss av varandra. Diskussioner kring konst och kultur är också en del av vår dagliga verksamhet. Vi har friskvård varje vecka och regelbundna stormöten där vi planerar och strukturerar vårt arbete tillsammans. Studiebesök, utflykter och inspirationsresor är också en viktig del av verksamheten. Vi har gemensamma och enskilda utställningar och vill på så sätt vara en aktiv del i konst- och kulturlivet.